Haberler

Bala'ya Başbakanlık'tan 100 Bin YTL'lik Nakdi Yardım

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, Bala'daki 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye 1050 battaniye, 120 çadır, 1 mobil mutfak ile 100 katalitik soba ve 4 bin 32 adet yarım litrelik su gönderildiğini ve 100 bin YTL nakti yardım yapıldığını bildirdi. Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bala'da meydana gelen 5.5 büyükl...

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, Bala'daki 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye 1050 battaniye, 120 çadır, 1 mobil mutfak ile 100 katalitik soba ve 4 bin 32 adet yarım litrelik su gönderildiğini ve 100 bin YTL nakti yardım yapıldığını bildirdi.

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bala'da meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem sonrasında başlatılan çalışmaların kesintisiz olarak sürdürüldüğü kaydedildi.

Bölgede, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nden 70 kişilik uzman ekibin, inceleme ve hasar tespit çalışmalarına başladığı bildirilerek, Avşar Kasabası başta olmak üzere ilçe merkezi ve köylerde çok sayıda konut, cami ve hayvan barınaklarında hafif hasarlar bulunduğu belirtildi. Hasar tespit çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nce ilçeye 15 adet konteynır gönderildiği ve 100 bin YTL nakti yardım yapıldığı belirtilerek, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nce gönderilen 4 araç ve 1 arama köpeği ile 16 kişilik ekibin de bölgede bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, Avşar kasabası ve Sofular Köyü'ndeki okulların 2 Ocak 2008 tarihine kadar tatil edildiği ifade edilerek, Kızılay tarafından Avşar'da sıcak yemek dağıtımına başlandığı, Bala İlçe merkezinde de İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne mensup uzman ekiplerce psiko-sosyal destek hizmeti verildiği kaydedildi. (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title