Haberler

Bal Arılarının Gözdesi Muz Çiçekleri

Gruplar halinde muz çiçeklerine konan bal arıları, bir yandan tozlaşmayı sağlayarak meyve oluşumuna katkıda bulunurken, diğer yandan da bal üreterek üreticisine kazandırıyor.

Mersin'in Erdemli ilçesinde 10 yılı aşkın süredir arıcılık yaptığını belirten İlker Gürbüz, "Son yıllarda üretimde bal arılarının önemi artmıştır. Çiçeklere konarak tozlaşmayı sağlayan arılar, meyve ve sebze üreticileri tarafından artık daha fazla rağbet görüyor" dedi.

Özellikle narenciye bahçelerinde bal arılarının üreticiler tarafından sıklıkla kullanıldığını ifade eden Gürbüz, "Doğal bitki gelişiminde arıların üstlendiği rol çok önemli. Ürünün doğal olması bakımından arılar büyük değer taşıyor. Açıkta yetiştirilen muz bahçelerinde de arıları artık görebiliyoruz. Arılar hem üreticisi için bal üretirken, öte yandan çiçeklerde tozlaşmayı sağlayarak doğal meyve oluşumuna da katkıda bulunuyor" diye konuştu.

(Oİ-MT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title