Haberler

Bakü Borsası Tarihinin En Büyük Tahvil İhracına Invest Az Aracılık Etti

Güncelleme:

Azerbaycan Devlet Petrol Fonu (SOFAZ) Güney Akım Projesi'ne 1,2 milyar dolarlık ek yatırım yaptı.

InvestAZ'nin aracılık ettiği tahvil ihracında getiri altı ay vadeli libor + yüzde 1 olarak belirlendi. İhraç Bakü Borsası tarihinin en büyüğü olma özelliğini taşıyor. Toplamda yaklaşık 2,2 milyar doları bulan yatırım projenin ilerleyen fazlarında daha da artacak.

Azerbaycan Devlet Petrol Fonu (SOFAZ) Güney Akım Projesi'nin ikinci fazına 1,2 milyar dolarlık yatırım yaptı. Tahvil ihracı yöntemiyle yapılan yatırımın aracılığını InvestAZ üstlendi. Her biri 100 Amerikan Doları değerindeki 12.463.550 tahvil Bakü Borsası'nda işlem görecek. İhraçta getiri altı ay vadeli libor + yüzde 1 olarak belirlendi. Yapılan tahvil ihracı Bakü Borsası tarihinin en büyük tahvil ihracı olma özelliğini taşıyor. Bundan önceki 917.320.800 dolarlık ilk yatırımın da aracılığını InvestAZ üstlenmişti. Son fazla birlikte SOFAZ'ın gerçekleştirdiği ve aracılığını InvestAZ'nin üstlendiği yatırım miktarı yaklaşık 2,2 milyar doları buldu. Projenin ilerleyen fazlarında yatırım miktarı daha da artacak.

İşleme aracılık eden InvestAZ Yönetim Kurulu Başkanı Elşen Guliyev şu açıklamayı yaptı: "SOFAZ'ın en önemli amacı SOCAR (Devlet Petrol Şirketi) ve yabancı konsorsiyumlardan elde ettiği kaynaklarla petrol ve doğalgaz gibi dünyamızın iki önemli kaynağının gelecek nesiller için en verimli şekilde kullanılması ve aktarılmasını sağlamaktır. Projenin ilk fazında yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırıma aracılık etmiştik. Azerbaycan tarihinin en büyük işlemine aracılık etmekten büyük gurur duyduk. Bireysel yatırımcı pazarının yanı sıra kurumsal finansman alanında da iddialıyız. Türkiye'de de sektörümüzün lideri olma hedefindeyiz. 10 yıl içinde İstanbul'u New York, Frankfurt ve Londra ile yarışır hale getirebiliriz. InvestAZ olarak biz buna inanıyoruz ve bu alanda en önemli adreslerden biri olacağız."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Azerbaycan Bakü Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title