Haberler

Bakkal Esnafından Büyük Marketlere Tepki

Bakkallar Odası Başkanı Emin Dulkadir, Bakkal Esnafının Büyük Marketler Karşısında Ezilmeye ve Yok Olmaya Başladığını Söyledi.

Bakkallar Odası Başkanı Emin Dulkadir, bakkal esnafının büyük marketler karşısında ezilmeye ve yok olmaya başladığını söyledi.

Bakkallar Odası Başkanı Dulkadir, kent merkezlerine kurulan büyük marketlerin, küçük esnaf ve sanatkara büyük zarar verdiğini söyleyerek, "Şu anda esnafımız can çekişiyor. Esnaflarımızı ziyaret ediyoruz ve hep sıkıntıda olduklarını görüyoruz. Kırşehir, İç Anadolu Bölgesinin ortasında büyük şehirlerin arasında sıkışmış bir şehir. Dolayısıyla küreselleşme adı altında her yerden buraya hücum ediliyor" dedi.

Özellikle kent merkezine büyük marketlerin akın ettiğini ve küçük esnafın yok olmaya başladığını kaydeden Dulkadir, "Küreselleşme adına bunlar yapılmamalı. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Kent merkezine müsaade verilen büyük marketler, küçük esnafı yok etmeye başladı. Bu marketleri şehir merkezine taşımamız gerekiyor. Ahiliğin merkezi Kırşehir'de esnaf zor durumdadır. İnsanı yaşatacak ortamları oluşturmak gerekiyor. Ama, hiç kimse bizimle istişare yapıp alınması gereken kararların doğruluğunu yada yanlışlığını paylaşmıyor. Şu husus çok iyi bilinmeli ki; küçük esnaf yok olmaya başlamıştır" dedi.

Başkan Dulkadir, küçük esnafın sıkıntı çekmesine vesile olanlara da tepki göstererek, "Yıllarca Kırşehir halkına veresiye defteriyle hizmet eden küçük esnaf ve sanatkarın yok olmasına vesile olanları vicdanları ile baş başa bırakıyoruz" dedi.

(AD-SE-Y) 12.04.2008 12:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title