Haberler

Bakkal Amca'nın Feryadı

Bolu'da Faaliyet Gösteren Bakkal Sahipleri, Büyük Marketlerin Şehir İçi ve Mahalle Aralarına Kurulmasını, "Bakkal Amca Son Feryat Son Çığlık Yürüyüşü" ile Protesto Etti. "Bizi Bu Hale Düşürenler Utansın", "Marketler Şehir Dışına Kurulmalı" Gibi Pankartlar Taşıyan Bakkal Sahipleri, Büyük Marketlerin Haksız Rekabete Yol Açtığını Belirterek İsyan Etti.

Bolu'da faaliyet gösteren bakkal sahipleri, büyük marketlerin şehir içi ve mahalle aralarına kurulmasını, "Bakkal Amca Son Feryat Son Çığlık Yürüyüşü" ile protesto etti. "Bizi bu hale düşürenler utansın", "Marketler şehir dışına kurulmalı" gibi pankartlar taşıyan bakkal sahipleri, büyük marketlerin haksız rekabete yol açtığını belirterek isyan etti.

Bolu Bakkallar Şekerciler ve Bayiler Odası, marketler yasasının Meclis'te kanunlaştırılmayarak, büyük marketlerin şehir içi ve mahalle aralarında kurulmalarının önünün açılmasını protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Bolu'da faaliyet gösteren yaklaşık 150 bakkal ve büfe sahibinin katıldığı yürüyüş, Atatürk Stadı'nın önünden başlayıp, Konuralp Caddesi ve Atatürk Bulvarı'nı takiben Valilik Meydanı'na kadar devam etti.

Siyap şapka ve siyah kurdele takan, yan yana 3 sıra oluşturarak yürüyen bakkal ve büfe sahipleri, "16 saat çalışıyorum ben de insanım", "Vergi yükümü taşıyamıyorum", "Yok oluyoruz sesimize kulak verin", "Büyük marketler şehir dışına kurulmalı", "Bizi bu hale düşürenler utansın" şeklinde pankartlar taşırken, "Yaşasın bakkal", "Başkan uyuma", "Marketler dışarı, bakkallar içeri" şeklinde sloganlar attı.

Valilik Meydanı'nda sona eren yürüyüşte bakkal ve büfe sahipleri adına konuşan Bolu Bakkallar Şekerciler ve Bayiler Odası Başkanı Selahattin Ayen, şu mesajları verdi;

"Devlet IMF'ye borcunu ödeyemiyor, maaşımızın yarısını istiyor. Pes doğrusu. 'Oh be' dedirtip rahatlatacaklarına, 'sen ne kirli çıkısın Bakkal Amca' diyorlar. Buradan yetkililere, hükümete sesleniyoruz; Varken veriyorduk, sesimizi çıkarmıyorduk. Vallahi vere vere kalmadı, kalmadı. Niçin inanmıyorsunuz?"

Başkan Ayen, AKP'li Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a ise şöyle seslendi;

"Ulusal marketleri mahalle aralarına yerleştirmeyin. İzin vermeyin, ruhsat vermeyin. Mahallenin bekçisiyiz; adres sorulan, anahtar teslim edilen, güvenilen 'Bakkal Amca' larıyız. Dün vardık, hepimiz mutluyduk. Bu gün yok olmamıza neden seyirci kalıyorsunuz? Bizlerden ne kötülük gördünüz de yardım eli uzatmıyorsunuz? Kısacası mahalle aralarında, şehir içlerinde haksız rekabete yol açan acımasız kene gibi yakamıza yapışan, bizleri ezen hiper, gros, ulusal zincir marketler istemiyoruz. Bunların şehir dışlarına kurulmasını istiyoruz" Başkan Ayen'in konuşmasının ardından yürüyüşe katılanlara kek ve meyve suyu dağıtılırken, eylem de olaysız bir şekilde sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title