Haberler

Bakka ve MEB İşbirliği ile Proje Akademileri Gerçekleştirildi

BAKKA Avrupa Birliği fonları başta olmak üzere, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerindeki ortaöğretim kurumlarına yönelik farklı ulusal ve uluslararası fonları kullanma kabiliyetini geliştirme, ortaöğretim kurumları personelinin proje hazırlama kapasitesini arttırma, Zonguldak, Bartın ve...

BAKKA Avrupa Birliği fonları başta olmak üzere, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerindeki ortaöğretim kurumlarına yönelik farklı ulusal ve uluslararası fonları kullanma kabiliyetini geliştirme, ortaöğretim kurumları personelinin proje hazırlama kapasitesini arttırma, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinde proje döngüsü yönetimi ve mantıksal çerçeve yaklaşımını güçlendirebilmek adına Proje Akademisi adı altında Zonguldak, Bartın ve Karabük Milli Eğitim Müdürlükleri ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokoller uyarınca üçer (3'er) günlük Uygulamalı Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimleri gerçekleştirildi.

Eğitimlerin ilki 22-24 Kasım Aralık 2017 tarihlerinde Karabük'te 41 kişinin katılımı ile tamamlandı. Eğitim kapsamında Proje Yönetimi ve Proje Döngüsü Yönetimi kapsamında uygulamalı bilgilendirmeler gerçekleştirildi. Bu çerçevede, yeni genişletilmiş mantıksal çerçeve matrisi uygulamalı çalışma ile katılımcılara aktarıldı. Eğitimde özellikle mevcutta programları açık olan Erasmus+ Programı 2018 için uygulamalı örnek proje yazımları yapıldı. Bu kapsamda gruplar halinde gerçekleştirilen çalışmalarda altı (6) farklı proje fikrinin Erasmus+ Programına yönelik olarak taslak şekilde hazırlanması sağlandı. İlgili proje fikirlerinin bu seneki çağrı kapsamında sunulması bekleniyor. Eğitimlerin ikincisi 30 Kasım - 2 Aralık 2017 tarihlerinde Zonguldak'ta Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı konferans salonunda 38 öğretmenin katılımı ile düzenlendi. Eğitim kapsamında teorik Proje Döngüsü Yönetimi konularından ve yeni genişletilmiş mantıksal çerçeve matrisi uygulamasından sonra, Erasmus+ Programı 2018 için altı (6) farklı proje fikrinin taslak olarak tasarlanması ve yazılması sağlandı. Katılımcılar tarafından bu yılki Erasmus+ Programına ilgili proje fikirlerinin sunulması hedefleniyor.

Eğitimlerin sonuncusu 4-6 Aralık 2017 tarihlerinde Bartın Köksal Toptan Anadolu Lisesi'nde 22 öğretmenin katılımı ile düzenlendi. Zonguldak ve Karabük gibi Proje Döngüsü Yönetimi eğitimi tamamlanarak, Erasmus+ Programı 2018 için dört (4) ayrı proje fikrinin taslak olarak hazırlanması sağlandı. Bu proje fikirlerinin de Erasmus+ Programının bu yılki çağrısına sunulması beklenirken Karabük, Zonguldak ve Bartın illerinde tamamlanan proje akademisi eğitimlerinin bölgedeki proje yazma kapasitesinin artırılmasına ve ulusal/uluslararası hibe programlarından daha fazla yararlanılmasına katkı sağlayacağı değerlendiriliyor. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı bünyesinde proje akademisi adı altında uygulamalı proje döngüsü yönetimi eğitimleri verilmeye devam edecek olup, bu eğitimlerin bir kısmının imzalanacak protokoller çerçevesinde belirlenen odak katılımcı gruba ve odak bir çağrıya yönelik olması öngörülüyor. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Zonguldak Karabük Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title