Haberler

Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesi'ne Başvurular Yarın Başlayacak

Türkiye'nin ilk Türk halk müziği temalı okulu olan Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesi'ne başvurular yarın başlayacak.

Türkiye'nin ilk Türk halk müziği temalı okulu olan Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesi'ne başvurular yarın başlayacak.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan, bu yıl ilk kez eğitime başlayacak Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesi müdürü Özer Öztop, okulun Türkiye'nin ilk temalı lisesi olduğunu söyledi.

Öztop, bu yıl okula toplamda 60 öğrencinin özel yetenek sınavı ile alınacağını belirterek, "Öğrencilere piyanonun yanı sıra, Türk halk müziği çalgılarının eğitimi verilecek. Sadece devlet okullarına bağlı öğretmenler değil, özel sektördeki öğretmenlerin ve sanatçıların da ders verebileceği farklı bir okul olacak." dedi.

Lisede, TRT sanatçılarının da yer alacağını belirten Öztop, şöyle devam etti:

"Lisemiz ücretsiz bir devlet okulu. Okulda birebir derslerimiz de olacak. Amacımız üniversitelerin Türk müziği bölümlerine öğrenci yetiştirmektir. Ayrıca unutulmaya yüz tutmuş Türk müziği eserlerinin topluma tanıtılması ve sevdirilmesi hedeflerimiz arasındadır."

LGS de istediği başarıya ulaşamayan veya müzik yeteneği olduğunu düşünen öğrencilere kapı aralayan okulun ön kayıtları, 10 - 17 Temmuz tarihleri arasında (http://bakirkoygsl.meb.k12.tr) adresinden yapılabilecek.

Diğer güzel sanat liselerinden farklı olarak TRT ve alanında söz sahibi sanatçıların da ders verebileceği okulda, öğrenciler piyano, Türk müziği çalgıları, şan, solfej, koro ve orkestra dersleri alacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title