Haberler

Baker: "Bush Döneminde Orta Doğu Daha İstikrarsız Oldu"

ABD'nin Eski Dışişleri Bakanlarından James Baker, Başkan George Bush Döneminde Orta Doğu'nun "Daha İstikrarsız Bir Yer Haline Geldiğini" Söyledi.

ABD'nin eski dışişleri bakanlarından James Baker, Başkan George Bush döneminde Orta Doğu'nun "daha istikrarsız bir yer haline geldiğini" söyledi.

Özel iş gezisi için Dubai'de bulunan Baker, özellikle İsrail-Suriye barışı için ABD'nin Şam yönetimiyle diyaloğa girebileceğini, Suriye ile görüşmeler başlatılmasının, bölgede "çok önemli iyileşmelerin başlamasını sağlayabileceğini" ifade etti.

Suriye-ABD diyaloğunun son yıllarda büyük bir düşüş gösterdiğini kaydeden Baker, dün Bağdat'ta düzenlenen Irak'a komşu ülkeler toplantısı sırasında Amerikalı yetkililerin, İranlı ve Suriyeli yetkililerle görüşmesinin iyi bir gelişme olduğunu belirterek, "umut ederim bu ilk temas, gelişerek devam eder" dedi.

Bush yönetiminin İran'a yönelik politikalarını desteklediğini belirten Baker, "Rahibe Teresa'nın dış politika ideallerini uygulayamamamız kötü. Bunu yapmamız mümkün değil çünkü dışarıda çok çetin bir dünya var" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title