Haberler

Bakanlıktan, Şaraplı Yemek Açıklaması

İçişleri Bakanlığı, Muğla Valisi Temel Koçaklar'ın Görevden Alınarak Merkez Valiliğine Atanmasının, Önceki Vali Lütfi Yiğenoğlu'nun Danıştay'da Açtığı Davayı Kazanmasıyla İlgili Olduğunu Bildirdi.

-İçişleri Bakanlığı, Muğla Valisi Temel Koçaklar'ın görevden alınarak Merkez valiliğine atanmasının, önceki Vali Lütfi Yiğenoğlu'nun Danıştay'da açtığı davayı kazanmasıyla ilgili olduğunu bildirdi.

ANKARA (ANKA) - İçişleri Bakanlığı, Muğla Valisi Temel Koçaklar'ın görevden alınarak Merkez valiliğine atanmasının, önceki Vali Lütfi Yiğenoğlu'nun Danıştay'da açtığı davayı kazanmasıyla ilgili olduğunu bildirdi.

Muğla Valisi Temel Koçaklar'ın "Şaraplı Yemek" nedeniyle görevden alındığı iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Yazıya konu Sayın Lütfi Yiğenoğlu'nun Muğla Valiliğine, Sayın Temel Koçaklar'ın ise Merkez Valiliğine atanması Danıştay kararının gereğidir. Yani hukukun gereğidir" denilerek, yargınını verdiği kararların uygulandığı belirtildi.

Bakanlık açıklamasında "Bu uygulamayı, hukuk kuralları dışında, kişilerin işlerine geldiği şekilde dedikodu mahiyetinde ürettikleri senaryolara dayandırmanın akıl ve mantık ölçüleriyle bağdaşan bir tarafı yoktur" denildi.

Açıklamada, Lütfi Yiğenoğlu'nun, 18 Ekim 2001'de Muğla Valiliğinden Merkez Valiliğine atanmasına dair Bakanlar Kurulu kararının iptali ve yürütmenin durdurulması talebi ile Danıştay'a dava açtığı ve Danıştay'ın 19 Nisan 2007'de atamanın yürütmesini durdurduğu kaydedildi.

"Bakanlığımız söz konusu kararı uygulamış ve eski Muğla Valisi Sayın Lütfi Yiğenoğlu Muğla Valiliğine, halen Muğla Valiliği görevini yürütmekte olan sayın M. Temel Koçaklar'ın da Merkez Valiliğine başlamaları kendilerine tebliğ edilmiştir" denilen açıklamada Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir hukuk devleti olduğunu, yapılan işlemin de hukukun gereği olduğunu görüşüne yer verildi.

Bazı gazetelerde, İçişleri Bakanı Osman Güneş'in Muğla'ya yaptığı ziyaret sırasında, verilen bir yemekte kendisine ikram edilen yemeğin şarapla pişirildiğini öğrenmesi üzerine tepki gösterdiği ve Valiyi görevden aldığı bildirilmişti.(ANKA)

(UNS/KEN/HAZ)

17.08.2007

(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title