Haberler

Bakanlıktan Roche ve İlaç Fiyatı Açıklaması

Sağlık Bakanlığı, Roche Firmasıyla İlgili İddiaları Araştıracak Sağlık Müfettişlerinin, İlgili Dosyanın İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nden Bakanlığa Ulaştırılmasının Ardından İncelemelere Başlayacağını Belirtti. Bakanlık, İlaç Fiyat Uygulamaları Hakkındaki İddiaları İncelemek Üzere Mayıs 2005'ten İtibaren Müfettişlerin Görevlendirildiğini ve Toplam 16 Rapor Düzenlenerek Uygulamacı Birimlere Ulaştırıldığını Bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, Roche firmasıyla ilgili iddiaları araştıracak sağlık müfettişlerinin, ilgili dosyanın İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nden bakanlığa ulaştırılmasının ardından incelemelere başlayacağını açıkladı. Bakanlık, ilaç fiyat uygulamaları hakkındaki iddiaları incelemek üzere Mayıs 2005’ten itibaren müfettişlerin görevlendirildiğini ve toplam 16 rapor düzenlenerek uygulamacı birimlere ulaştırıldığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamayla, ilaç fiyat uygulamaları hakkındaki soruşturmalarla ilgili bilgi verdi. Açıklamada, Mayıs 2005’ten itibaren müfettişlerin incelemeleri sonucunda toplam 16 ayrı raporun uygulayıcı birimlere ulaştırıldığı vurgulandı. Açıklamada, hekim-firma ilişkilerinin incelenmesi için Antalya ve Nazilli Devlet Hastanesi ile İstanbul ve Göztepe Eğitim-Araştırma hastanelerinde soruşturmaların sürdüğü belirtilinken, Roche araştırması hakkında da şu bilgiler verildi:

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title