Haberler

Bakanlık Sosyete Pazarlarındaki Bazı Ürünlerde Limit Üstü Kimyasal Buldu

Güncelleme:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ekipleri, sosyete pazarlarında denetim yaptı. Çocuk giysisi ve oyuncakların da bulunduğu 4 üründe limitlerin üzerinde kimyasal belirlendi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, sosyete pazarlarını yakın takibe aldı. Özellikle büyük şehirlerde bulunan sosyete pazarlarına denetime çıkan bakanlık ekipleri, bu pazarlardaki ayakkabı, giyim, çanta, oyuncak gibi ürünlerden numune aldı.

PAZARDA TEHLİKELİ ÜRÜNLERE RASTLANDI

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan zehirli ayakkabı olayının benzerinin yaşanmaması için takibi sıkı tutan ekiplerin aldığı numunelerde zararlı maddelere rastlandı. Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa'da yoğunlaşan denetimler sırasında, 'sosyete pazarı' tabir edilen pazarlardan, riskli olduğu tahmin edilen 7 ürün numunesi alındı. Yapılan testlerde çocuk giysisi ve oyuncakların da aralarında bulunduğu 4 üründe limitlerin üzerinde kimyasal belirlendi.

BU PAZARLARA CEZA KESİLDİ

Ayrıca İstanbul'da Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı, Kadıköy Salı, Yeşilköy Çarşamba, Ulus Perşembe pazarlarında 3 bin 427 ürün denetlendi ve 348 ürüne mevzuata aykırılık ve etiket bulundurmama sebebiyle ceza kesildi. İzmir ve Bursa ise denetimden 'temiz' çıktı. (Kaynak:Türkiye)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı İstanbul İzmir Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

zaloğlu..mobilWeb@haberler.com:

Bizde bilirdik sarardan polodan lacostan giyinmeyi ama gelgörki sağolsunsun başdakiler bize bunlari layik gördü lanet olsun bu düzene

13
4
yanıtYanıtla
pazarcimobilWeb@haberler.com:

Sacmalamayin biz oraya firmalarin ihrac fazlasi mallarini.ters dikis atilmis mallarini aliyoruz.egerki pazarda kimyasal varsa magazadada var

14
1
yanıtYanıtla
Habip Mobil-ANDROID:

Yalnız giysiler mi?. yediğimiz içtiğimiz ne varsa, kapitalist (sömürgeci) anlayışın bize kazıkladığı doğal yapısı bozulan ürünler.Bunlarla işbirliği yapan ülkemizdeki kanı bozuk lar. Işte milliyetçilik bu anlamda kendini göstermeli.

14
0
yanıtYanıtla
NBCmobilWeb@haberler.com:

CHP SAVCİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERORİST DİYEMEDİ....HDP ASKERİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DİYEMİYOR...VE BU İKİ PARTİ ERMENİLER İÇİN SAYGI DURUŞUNA AYAĞA KALKIYOR... BUNLARA OY DEĞİL SELAM BİLE VERME KARDEŞİM.. GÜNAHA GİRME..VATAN İÇİN, BAYRAK İÇİN, EZAN İÇİN, ŞEHİTLER İÇİN OYLAR MHP yada AKP ye İNŞALLAH.....

6
7
yanıtYanıtla
resimmobilWeb@haberler.com:

valla dunyaca unlu markalar bile indirimde oyle bi ucuzluyo ki pazardan ucuz fiyat oluyo o yuzden marka alamiyoruz demeyin bence pazardan alicaniza biraz arastirin zaten herkes cok ozensiz giyiniyor simdi yorumumu beyenmicekler ama bi gidin pazar fiyatlariyla indirim fiyatlarini kiyasliyin markalar daha ucuz kac kere kiyasladim herseyide akp ye atmayin ya sahsen pazardan cakma canta alicama normal bi markanin indiriminden normal bi canta alirim sonra pazardakilee boyle kimyasalli cikar iste

11
0
yanıtYanıtla
TtuuMobil-IOS:

Sosyete pazarları bes para etmez vurkaccı esnaf degiller ucuz mal kalıtesiz mal

7
2
yanıtYanıtla
minnosMobil-ANDROID:

yasasin pazarturk ceza yok tertemiz

6
0
yanıtYanıtla
makine:

Su ise bak kontrol yok ! Kimin ne yaptigi belli degil! Gercek mi yalan mi bilinmez. Bu haber kasitli mi yapiliyor kimsenin umurunda degil! Birilerinin ekmegine yag sürmek icin mi yapiliyor bu haber? Bu ne bicim bir ülke arkadas?

5
1
yanıtYanıtla
Evet kaliteli ürün üretip ucuza satılacak ki fırsat eşitliği olabilsinmobilWeb@haberler.com:

Pazar ürünleri

5
0
yanıtYanıtla
kadiköymobilWeb@haberler.com:

Sosyete pazari pahali yer, acaba bizim aldigimiz pazarlarin ürünleri ne durumda

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title