Haberler

Bakanlığın Yaptığı Çalışma Sonuç Verdi

- Bakanlığın yaptığı çalışma sonuç verdi Hayvanlar, otoyol altlarına kurulan tünelleri kullanmaya başladıANKARA - Orman ve Su İşleri Bakanlığı, otoyol altına yapılan tünellerin hayvanlar tarafından kullanılıp kullanılmadığını görmek için tünellere fotokapan yerleştirdi.

- Bakanlığın yaptığı çalışma sonuç verdi

Hayvanlar, otoyol altlarına kurulan tünelleri kullanmaya başladı

ANKARA - Orman ve Su İşleri Bakanlığı, otoyol altına yapılan tünellerin hayvanlar tarafından kullanılıp kullanılmadığını görmek için tünellere fotokapan yerleştirdi. Görüntüye bir ayı ve tilkinin yansıması sonucu büyük sevinç yaşandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, doğadaki hayvanların geçişlerini engelleyen otoyollarda, çevreyle ilgili yürüttüğü çalışmalar sonuç verdi. Yaban hayatında popülasyon bölünmesine neden olan otoyolların altına yapılan tünellerden yaban hayvanı geçişinin olup olmadığını görmek için fotokapan ile araştırma yapıldı. Ankara-Bolu otobanının altında bulunan tünellerin bazılarına konulan fotokapanlar sayesinde hayvanların tünelleri kullanmaya başladığı tespit edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

3.Sayfa Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title