Haberler

Bakanlara Facebook'tan Hakaret İddiasına 4 Yıl 8 Ay Hapis İstemi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Ak Parti Milletvekili Sema Ramazanoğlu'na sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden hakaret ettiği iddia edilen Etem A.'nın 1 yıldan 4 yıl 8 aya kadar hapsi istendi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Ak Parti Milletvekili Sema Ramazanoğlu'na sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden hakaret ettiği iddia edilen Etem A.'nın 1 yıldan 4 yıl 8 aya kadar hapsi istendi. Şüpheli Etem A. hükümetin yaptığı icraatlara kızdığı için suça konu paylaşımları yaptığını ifadesinde söylediği de iddianameye yansıdı.

"HÜKÜMETİN İCRAATLARINA KIZDIĞI İÇİN PAYLAŞIM YAPMIŞ"

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede şüpheli Etem A. (38) 8 Nisan 2016 tarihinde Sema Ramazanoğlu'na ve 11 Nisan 2016 tarihinde de Bekir Bozdağ hakkında suça konu paylaşımları Facebook üzerinden yaptığı belirtildi. İfadesi alınan şüpheli Etem A.'nın, hükümetin yaptığı icraatlara kızdığı için suça konu paylaşımları yaptığını ikrar ettiğinin görüldüğü iddianamede belirtildi.

"PAYLAŞIMIN TOPLUM ÖNÜNDE KÜÇÜK DÜŞÜREN NİTELİKTE OLDUĞU BELİRTİLDİ"

İddianamede, "Kişilik hakları kişinin kendi hür ve bağımsız varlığının bütünlüğünü sağlar. Hayat, beden ve ruh tamlığı, vicdan, düşünce ve ekonomik çalışma özgürlüğü, şeref, haysiyet, itibar, ün, ad, sır ve resim hep kişisel varlıklardır. Yalın bir ifade ile şeref ve haysiyet dahil olduğu toplumun gerekli saydığı ahlaki niteliklere sahip olduğu ya da böyle kabul edildiği için, kişiye verilen değeri ifade eder . Kişinin onuru, şerefi ve saygınlığı toplum içindeki manevi değerlerinden oluşur" ifadelerine yer verildi. Şüphelinin paylaşımlarının eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema  Ramazanoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı kamuoyu ve toplum önünde küçük düşüren, şeref, onur ve saygınlığını zedeleyen nitelikte olduğu belirtilerek, atılı suçların yasal unsurlarının oluştuğu kanaatine varıldığı kaydedildi.

4 YIL 8 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede şüpheli Etem A.'nın "Hakaret" suçundan 1 yıldan 4 yıl 8'aya kadar hapsi talep edildi. İddianame kabul edilirse şüpheli Etem A. önümüzdeki günlerde Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Bozdağ Bakırköy AK Parti Facebook Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title