Haberler

Bakanlar Kurulu Sonrası Kritik Açıklama: Referanduma Karşı Tüm Seçenekler Masada

Güncelleme:

Kritik MGK'nın ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de Bakanlar Kurulu toplandı.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı bittikten sonra kameralar karşısına geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, toplantıda görüşülen konular ve alınan kararlar hakkında açıklama yaptı.

Kuzey Irak yönetimine son bir çağrı yaparak "Henüz çok geç değilken referandumu iptal edin" diyen Bozdağ, referandumun iptal edilmemesi halinde Türkiye'nin her türlü tedbire başvurabileceğini, bu konuda alınan kararların takviminin de belirlendiğini söyedi.

İşte Bozdağ'ın açıklamasından satır başları:

IKBY'nin referandumu değerlendirilmiş ve bu konuda neler yapılabileceği enine boyuna değerlendirilmiştir. Referandumun olması halinde ne tür tedbirler alınacağı konuşuldu.

Bu referandum gayrimeşrudur ve kabul edilemez. Bu referandum, Türkiye'nin milli güvenliğine doğrudan bir tehdittir. Irak ve bölge için de bir tehdittir. Ve yeni sorunlar yaratmaya da adaydır.

Bugün bu referandum kararını alanların yaptıkları hesaplar, onların hesapları dışında daha büyük sorunlar olarak dönecektir.

"TÜRKİYE OLARAK SON BİR ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ"

Musul ve Kerkük üzerindeki tartışmalarda henüz bir neticeye varılamamıştır. Tartışmalı bölgelerin de bu referanduma dahil edilmesi doğru değildir. Türkiye olarak biz son bir çağrıda bulunuyoruz. Bu referandum kararını iptal edin. Henüz vakit geçmiş değil. Bu süre içinde referandumu iptal edin. Biz Türkiye olarak referandumun ertelenmesine de karşıyız, biz erteleme değil net bir şekilde iptal edilmesini istiyoruz. Doğru olan karar erteleme değil iptal edilmesidir.

Bütün opsiyonlar masaya konuldu. İptal edilmesi halinde neler, iptal edilmemesi halinde neler yapılacak, bunların hepsi değerlendirilmiştir.

MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısının erkene alınması, TBMM'nin olağanüstü toplanma kararı alması, Türkiye'nin bu konuda ne kadar kararlı olduğunun göstergesidir.

"İNŞALLAH BU TEDBİRLERİN UYGULANMASINA GEREK KALMAZ"

Tüm tedbirler masaya yatırıldı. Ne tür adım atılırsa, Türkiye hangi tedbirleri alacak, hangi surette uygulayacak hepsinin planlaması yapıldı. İnşallah bu tedbirlerin uygulanmasına gerek kalmaz. Ama referandum iptal edilmezse, bunlar gerektiği zaman uygulamaya geçirilir.

"TÜRKİYE, ANLAŞMALARDAN DOĞAN HAKKINI MAHFUZ TUTAR"

MGK bildirisinin sonunda şunu çok net bir şekilde ifade ettik: Tüm ikazlarımıza rağmen bu referandumun yapılması halide Türkiye, anlaşmalardan doğan haklarını mahfuz tutar. Bu anlaşmalar iki ülke sınırları ve o bölgelerdeki ihtilafları nasıl çözüleceğini ortaya koyar. Türkiye bu haklarını hatırlatıyor.

"KADİR TOPBAŞ'IN İSTİFASI ŞAHSİ KARARI"

(Kadir Topbaş'ın istifası) İstifa kararı şahsi bir karardır. Sayın Kadir Topbaş, 3 dönem büyük bir destek alarak İstanbullulara önemli hizmetler yaptı. Buradan hizmetleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. İstifası siyaseti bıraktığı anlamına gelmez. Parti üyeliğinden istifa etmedi. Siyaseten başka çalışmaların içinde bulunabilir. Bakanlar Kurulu'nda bu konu değerlendirilmedi. Partiyle değerlendirilmiş olabilir. Ben konuşulduğunu biliyorum.

Belediye kanunu 45. maddesi var. Başkanlığın boşalması halinde valilik çağrı yapıyor. Önümüzdeki günlerde vali çağrı yapacak ve İBB'nin yeni başkanı belli olacaktır. Biz de takip edeceğiz.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title