Haberler

Bakanlar Kurulu Toplantısı Sona Erdi

Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Devlet Bakanlıkları'nın Görev Dağılımlarının Birkaç Gün İçinde Belirleneceğini Söyledi.

Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Devlet Bakanlıkları'nın görev dağılımlarının birkaç gün içinde belirleneceğini söyledi.

60. hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, yeniden Hükümet Sözcüsü olarak görevlendirildi. Çiçek, yaklaşık 1.5 saat süren toplantının ardından yaptığı açıklamada, 60. hükümetin Türkiye'ye ve Türk milletine hayırlı olması dileğinde bulundu. Çiçek, yarın Zafer Bayramı'nın kutlanacağına işaret ederek, Zafer Bayramı'nın da Türk milletine kutlu olmasını diledi. Bakanlar Kurulu'nun ilk

toplantısını bugün yaptıklarını ifade eden Çiçek, cuma günü de Bakanlar Kurulu listesi ve hükümet programının TBMM'ye sunulacağını bildirdi. Her partinin seçime giderken bir seçim beyannamesi hazırladığına işaret eden Çiçek, hükümet programı ile seçim beyannamesinin bir icraat programı haline geldiğini söyledi. Seçim beyannamesinde vatandaşa vaat edilen hususları hükümet programı olarak sunacaklarını dile getiren Çiçek, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında hükümet programıyla ilgili değerlendirmeler

yapıldığını söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantılarının bundan önce olduğu gibi pazartesi günleri yapılacağını ifade eden Çiçek, Hükümet Sözcüsü olarak Bakanlar Kurulu'nda ele alınan konularla ilgili değerlendirmeleri kendisinin yapacağını ifade etti. Çiçek, Bakanlar Kurulu listesinin yürürlükteki mevzuata göre yapıldığına işaret ederek, bazı bakanlıkların bünyesinde değişiklikler yapılabileceğini ifade etti. Toplantıda bununla ilgili kısa bir değerlendirme yapıldığını kaydeden Çiçek, 3'ü Başbakan Yardımcısı olmak üzere 9

Devlet Bakanlığı'nın görev alanlarıyla ilgili de kısa bir değerlendirme yaptıklarını ifade etti. Çiçek, hangi Devlet Bakanlıkları'nın hangi görevleri üstleneceğiyle ilgili kısa bir süre içinde bilgi vereceklerini ifade etti. Çiçek, hükümet programına paralel olarak bir eylem planı da sunacaklarını belirtti.

Açıklamalarının sonunda gazetecilerin sorularını da cevaplayan Çiçek, yeni hükümetin önceliklerinin neler olacağı sorusu üzerine, "Hükümet programına aldığımız her konu öncelikli konudur. Tali konuları hükümet programına almayız. Aynı hassasiyetle bunların takip edilmesi gerekir" diye konuştu.

Çiçek, hangi bakanlığın hangi alanlardan sorumlu olacağı sorusu üzerine bunların henüz netleşmediğini bildirdi. Çiçek, yeni bakanlıkların mevzuata uygun hale getirilmeden Bakanlar Kurulu'nun yapılmasının yasal olup olmadığı sorusu üzerine kabine listesinin mevcut mevzuata göre yapıldığını, henüz bir değişiklik gerçekleştirilmediğini ifade etti. Çiçek, yapılacak değişikliklerin yasal düzenleme gerektiriyorsa yasal düzenleme ile, tezkere gerektiriyorsa tezkere ile yapılacağını ifade etti.

"Bakanlıklarda değişiklik yapılması halinde kabineye yeni bakanlar girebilir mi?" sorusu üzerine Çiçek, şu anda yeni bakanlıkların kurulmasının gündemde olmadığını, bakanlıklar arasında görev dağılımının yeniden belirleneceğini söyledi. Su konusunun Türkiye gündemine tüm boyutlarıyla girdiğini ifade eden Çiçek, çevre konusunun da daha derinlikli olarak ele alınması gerektiğini bildirdi.

Çiçek, bir soru üzerine Şahin ve Başesgioğlu'nun toplu görüşmelere katılmak üzere Bakanlar Kurulu'ndan erken ayrıldıklarını ifade etti.

(ZÇ-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title