Haberler

Bakanlar Kurulu Toplantısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Bakanlar Kurulumuz, yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Bakanlar Kurulumuz, yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı'na tekaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günü idari izinli olunmasına karar vermiştir. Buna göre, 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı günleri tam gün, 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari izinli sayılmasına karar vermiştir." dedi.

Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Toplantısı sürerken gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Bakanlar Kurulunda gündemdeki konuların değerlendirildiğini ve karara bağlandığını dile getiren Bozdağ, "Bakanlar Kurulumuz yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı'na tekaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günü idari izinli olunmasına karar vermiştir. Buna göre, 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı günleri tam gün, 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari izinli sayılmasına karar vermiştir." diye konuştu.

Tüm vatandaşların Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı'nı tebrik eden Bozdağ, bayramların huzur, barış, güvenlik ve esenlik içinde geçmesini diledi.

Bozdağ, bayramlar vesilesiyle ilave bazı kararlar daha alındığını belirterek, şunları söyledi:

"Sosyal Güvenlik Kurumumuzdan aylık almakta olan emeklilerimize, SSK kapsamındaki emekliler için her ayın 17 ve 26'sı, BAĞKUR kapsamındaki emekliler için ise her ayın 25-28'i arası, Emekli Sandığı kapsamındaki emekliler için ise her ayın 1'i ve 5'i arası ödemeler yapılmaktadır. Alınan bu kararlar çerçevesinde, Emekli Sandığı kapsamında emekli, dul ve yetim aylığı alanlar, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz dahil olmak üzere, aylık ödeme günleri 1-5 Eylül tarihleri arasına denk gelmesi nedeniyle emekli maaşlarının ödenmesinin bayram öncesine çekilmesi de kararlaştırılmıştır.

Bu çerçevede 1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan Emekli Sandığı emekli, dul ve yetimler ile şehit yakınları ve gazilerimiz 28 Ağustos 2017 tarihinde, 4 ve 5 Eylül 2017 tarihinde maaşlarını alacak olanlar da 29 Ağustos 2017 tarihinde maaşlarını alabilecektir. Bu çerçevede yaklaşık 2 milyon 23 bin 871 emeklimiz erken, bayramdan önce maaşlarını alma imkanı bulacaktır."

İşsizlik ödeneği, kısa çalışma ödeneği, ücret garanti fonu, yarım çalışma ödeneği ve iş kaybı tazminatı ödemelerinin de her ayın son günü itibarıyla yapıldığını ifade eden Bozdağ, bu ödemelerin de 25 Ağustos 2017 Cuma gününden itibaren yapılacağını, vatandaşların PTT şubelerine başvurarak ödemelerini alabileceklerini bildirdi.

Köprü ve otoyollardan geçiş ücretsiz

Bozdağ, "Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen köprü ve otoyollarda 30 Ağustos 2017 Çarşamba gününden başlamak üzere 5 Eylül 2017 Salı günü saat 07.00'ye kadar ücret alınmayacaktır." dedi.

"Türkiye Cumhurbaşkanı ifadesi hem anayasamıza hem de süregelen uygulamaya uygun"

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "(Türkiye Cumhurbaşkanı) kavramı üzerinden bir tartışma devam ediyor. Bunu nasıl değerlendireceksiniz?" şeklindeki soru üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter'da kullandığı bilgiler içinde yer alan 'Türkiye Cumhurbaşkanı' ifadesinin bazı çevreler tarafından eleştiri konusu yapıldığını söyledi.

"Bilinmesini isteriz ki 'Türkiye Cumhurbaşkanı' ifadesi, hem anayasamıza hem de bugüne kadar süregelen uygulamaya uygun bir ifadedir." diyen Bozdağ, şöyle konuştu:

"Bundan önce görev yapmış, rahmete kavuşmuş cumhurbaşkanlarımız dahil, hayatta bulunan cumhurbaşkanlarımız da 30 Ağustos Zafer Bayramı davetiyelerinde 'Türkiye Cumhurbaşkanı' ifadelerini kullanmışlardır. Konuya ilişkin örnekleri yanımda getirdim. Burada Cevdet Sunay, Fahri Korutürk, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer ve Sayın Abdullah Gül döneminde gönderilen davetiyeler var, bu davetiyelerin hepsinde 'Türkiye Cumhurbaşkanı' ifadesinin kullanıldığını görüyoruz. Ayrıca 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan cumhurbaşkanı seçimi sonucu Yüksek Seçim Kurulu Sayın Cumhurbaşkanımız adına düzenlediği mazbatada aynen şu ifadeleri kullanmıştır; '10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan cumhurbaşkanı seçiminde Sayın Recep Tayyip Erdoğan 12. Türkiye Cumhurbaşkanı seçilmiştir.' Yüksek Seçim Kurulunun düzenlediği mazbatada geçen ifade de aynen budur."

Bozdağ, önceki cumhurbaşkanları döneminde tartışma konusu yapılmamış bir hususun Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu olunca tartışma konusu yapılmasının büyük bir yanlış olduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız Türk tarihinde Türk halkı tarafından doğrudan seçilmiş ilk cumhurbaşkanıdır. Türk halkı ile Sayın Cumhurbaşkanımız arasına duvar örmek isteyen çevreler hep oldu, bundan sonra da olacaktır ama herkesin şunu bilmesi lazımdır ki bugüne kadar yalan, iftira ve çarpıtma birtakım haber, yorum ve değerlendirmelerle yapılmak istenen hiçbir çalışma netice vermemiştir." dedi.

"Bizim suni gündemlerle işimiz yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başında olduğu AK Parti'nin her defasında milletten en büyük desteği alarak, tek başına iktidar olduğunu söyleyen Bozdağ, Erdoğan'ın, vatandaşların büyük çoğunluğunun desteğini alarak halk oyuyla seçilen ilk cumhurbaşkanı olduğunu vurguladı.

Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üç halk oylamasında vatandaşlardan "evet" yönünde oy kullanmalarını istediğini, vatandaşların da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile "evet" dediğini anımsatan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bütün bunlar bu çalışmaların hiçbir başarıya ulaşmadığını göstermektedir. Mahalli seçimler de bunun en güzel göstergesidir. O nedenle Cumhurbaşkanımızla Türk halkı arasına duvar örmek isteyenler ve bu konuda çalışanlar kendilerini boşa yormaktadırlar çünkü Cumhurbaşkanımızla halkımız arasındaki ilişki kalpten kalbe giden samimi bir muhabbet ilişkisidir. Bu ilişkiyi ne Türkiye'nin düşmanları ne Sayın Cumhurbaşkanımızın karşıtları ne AK Parti karşıtları bugüne kadar yıkabildi. Bundan sonra da yıkmayı başaramayacaklardır. Bu da böylesi bir çarpıtma ve Cumhurbaşkanımızla halkımız arasındaki muhabbet bağını kopartmak için oluşturulmuş suni bir gündemdir. Bizim suni gündemlerle işimiz yok, gerçek gündemlerle yolumuza devam etmemiz lazım."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kurban Bayramı Bekir Bozdağ Politika Güncel Haberler

title