Haberler

Bakanlar Kurulu Toplantısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç: (1) “Sevinçle söylemeliyim ki halkımızın, hükümetimize, başbakanımıza, partimize karşı olan sevgisinde hiçbir eksilme olmadığı gibi tam tersine en azından yüzde 100‘lük daha büyük bir artış, daha büyük bir ilgi, heyecan var" "Daha önce yapılan gezilerle,

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Sevinçle söylemeliyim ki halkımızın, hükümetimize, başbakanımıza, partimize karşı olan sevgisinde hiçbir eksilme olmadığı gibi tam tersine en azından yüzde 100'lük daha büyük bir artış, daha büyük bir ilgi, heyecan var" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Arınç, yaptığı açıklamada, 2013 yılının son Bakanlar Kurulu toplantısını yaptıklarını, kabineye atanan yeni bakanların da ilk kez bu toplantıya katıldığını belirterek, toplantıda yeni atanan bakanlara başarı dileklerini ilettiklerini ifade etti.

Yeni göreve başlayan bakanların çalışmalarında başarılı olacaklarına inancını ifade eden Arınç, toplantıda, 2013 yılının son Bakanlar Kurulu toplantısı olması sebebiyle, aynı zamanda son bir yılı iç ve dış gelişmeler bakımından tekrar gözden geçirme imkanı bulduklarını ifade etti.

Arınç, son bir yıl içinde pek çok gelişme olduğunu, bu gelişmeleri gözden geçirmenin yanı sıra 2014 yılı hedefleri ve performansını ele aldıklarını dile getirdi.

Dün vefat eden eski Adalet Bakanı Ahmet Kahraman'a da Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunan Arınç, " Ahmet Kahraman'ı, meslek hayatından tanıyan, arkadaşlığımız olan daha çok Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı döneminde, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunda görev yapması sebebiyle yakından tanımıştık. Bir yıl içerisinde bir hastalığa yakalandı ve huzurlarınızda Ahmet Kahraman arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, toplantıda, bazı bakanların da sunum yaptığını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, üç kanun tasarısı taslağını sunduğunu belirterek, bunlardan bir tanesinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı olduğunu bildirdi.

Arınç, söz konusu tasarılarda, özet olarak yer alan konulardan birisinin, Nükleer Enerji Proje Uygulama Daire Başkanlığının kaldırılarak, yerine Nükleer Enerji Proje Yönetim ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünün kurulması olduğunu belirtti.

Sunulan tasarılarda, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarının kamu bina tesislerine ilişkin olarak süresi 5 yılı geçmemek üzere enerji performans sözleşmelerinin de yapılabileceğini ifade ederek, yine bu kanunlarda jeotermal, doğal mineral su arama işletme faaliyetlerine ilişkin görev yapmak üzere Kalkınma Bakanlığı başkanlığında bakanlardan oluşan bir kurul meydana getirileceğini kaydetti.

Söz konusu tasarıların genelde olumlu görüldüğünü, bununla birlikte bazı konularda ek çalışmalar yapılması gereği üzerinde de durulduğunu dile getiren Arınç, bu çalışmaların tamamlanmasının ardından tasarının imzaya açılacağını bildirdi.

- Ekonomi Sosyal Konseyi yeniden düzenlenecek

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da önemli bir konuda açıklama yaptığını belirten Arınç, "Bildiğiniz gibi 12 Eylül 2010 referandumuyla Anayasa'da değişiklikler yapılmıştı. Ekonomi Sosyal Konseyi'nin yeniden düzenlenmesi gerekiyordu. Ekonomi Sosyal Konseyi'nin yeniden düzenlenmesine ilişkin bir taslağı Bakanlar Kurulumuza sundular. Bu da olumlu karşılanmakla birlikte bazı bakanların koordinasyonunda tekrar gözden geçirilmesi prensip olarak benimsendi" dedi.

-"3 çocuktan vergi alınmaması için ayrıca bir kanun maddesi ilave edilecek"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de iş hayatını genelde ilgilendiren konular üzerinde bir sunum yaptığını belirterek, bu konular arasında taşeron işçileri içerisine alan ve diğer paydaşlarla ilgili önemli hususların bulunduğunu ifade etti.

Taşeron işçilerle ilgili çalışmaların sonuçlandığında Bakanlar Kuruluna sunulmasının ilke olarak benimsendiğini anlatan Arınç, şunları kaydetti:

"Ancak şu ara zannediyorum özellikle asgari ücretin ne olacağına ilişkin bir merak yaşanıyor. Sayın Bakanımız, bu konuda gelişmeleri özetledi. Bildiğiniz gibi komisyonda farklı kesimlerden temsilciler var. Bunların görüşleri, talepler ve mümkün olabilecek gelişmeler konusunda Sayın Bakan bir açıklama yaptı. Sanıyorum, Komisyon yarın veya belki daha sonraki günlerde bu konuda bir açıklama yapacaktır. Asgari ücretin tespitinde mümkün olabildiğince yüksek tutulması prensip olarak kabul edildi. Burada bir asgari ücrete ilave edilecek bir pozisyon olarak şunu söylemeliyim; bildiğiniz gibi 4 çocuğu olan sıfır vergiye tabiydi. Kendilerinden vergi alınmıyordu. Bunu üç çocukla değiştirmek suretiyle en azından 40-50 liraya yaklaşan ayrıca bir gelire sahip olacaklar. Ancak bu kanunla mümkün olabilecek. Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki kanun içerisinde bir madde ile üç çocuktan vergi alınmaması için ayrıca bir kanun maddesi ilave edilecek."

Toplantıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt içi gezilerinde halktan gelen doğalgaz talebinin de görüşüldüğünü anlatan Arınç, "Sayın Başbakanımızın son yurt içi gezilerinde halktan büyük talep geldi. O da ilçelerine ve illerine doğalgaz verilmesiydi. İllerde büyük ölçüde tamamlandı ancak bazı ilçelerde henüz doğalgaz ile ilgili bir çalışma yoktu. Bu dikkate alındı. Bugüne kadar doğalgaz gidemeyen ilçelerde taleplerini karşılamak üzere Botaş'a verilen görev süresi 28 Haziran 2014 tarihine kadar uzatılmış oldu. Böylelikle yeni bir süre, doğalgaz talep eden ilçelerimiz için gerçekleşmiş olacak" şeklinde konuştu.

-Başbakan Erdoğan'ın yurt içi gezisi-

Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt içi gezisinin de ele alındığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Yurt içi gezilerinde izlenimler paylaşılmış oldu. Bildiğiniz gibi son yurt içi gezisi Manisa ve ilçelerine yapılmıştı. 2 gün boyunca Sayın Başbakanımız Manisa'yı merkeze almak suretiyle 5'e yakın ilçede halkla yakın temas kurdu ve konuşmalar yaptı. Bundan bizatihi gözlemlediğimiz için sevinçle söylemeliyim ki halkımızın, hükümetimize, Başbakanımıza, partimize karşı olan sevgisinde hiçbir eksilme olmadığı gibi tam tersine en azından yüzde 100'lük daha büyük bir artış, daha büyük bir ilgi, heyecan var. Her yer çok kalabalıktı, çok heyecanlıydı, büyük katılım vardı ve Sayın Başbakanımıza, onun şahsında hükümetimize karşı gösterilen güven duygusu en üst noktaya varmıştı. Daha önce yapılan gezilerle, toplantılarla, mitinglerle karşılaştırılmak suretiyle özellikle son yaşanan olaylar noktasında vatandaşlarımızın hükümete olan bağlılığının, sevgisinin hangi noktaya gelmiş olduğunu şüphesiz olumlu olarak bir kez daha tespit olmuştuk."

- Ankara

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Kahraman Bülent Arınç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title