Haberler

Bakanlar Kurulu Toplantılarına 21 Gün Ara

Lübnan’a Asker Gönderilmesinin Devletin Zirvesinin Ve Siyasetin Tek Gündem Maddesi Haline Geldiği Ağustos Ayında, Bakanlar Kurulu Yalnızca Bir Kez Toplanabildi. Başbakan Erdoğan Sıcak Gündeme Karşın Meclis’in Kapalı Olduğu Yaz Aylarında Uyguladığı ‘2 Haftada Bir Toplantı" Kuralını Da Bozdu. Bakanlar Kurulu, Haftaya 28 Ağustos Pazartesi Günü 3 Haftalık Aradan Sonra İlk Kez Çok Yüklü Bir Gündemle Toplanacak.

Türkiye’nin çok sıcak çatışmaların ardından Lübnan’a asker gönderme gündemine kilitlendiği Ağustos ayı süresince Bakanlar Kurulu ancak bir kez toplanabildi. Kurul, 28 Ağustos Pazartesi günü, 21 günlük bir aradan sonra çok sıcak ve yoğun bir gündemle toplanabilecek.

Bakanlar Kurulu son toplantısını Lübnan’da daha ateşkes ilan edilmeden İsrail’in saldırılarının devam ettiği günlerde 7 Ağustos tarihinde gerçekleştirdi. Bu toplantının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, birer hafta arayla eşi ve çocuklarıyla tatil yapınca, Meclis’in kapalı olduğu yaz aylarındaki “İki haftada bir toplantı” düzenine geçildiği düşünüldü. Erdoğan da 14 Ağustos’ta tatilini bir günlüğüne kesip geldiği Ankara’da, Bakanlar Kurulu’nu toplamak yerine partisinin 5’inci kuruluş yıldönümü törenlerine katıldı.

Lübnan’da ateşkes ilanı da tam bu döneme denk geldi. Başbakan Erdoğan’a yönelik “Türkiye’nin Lübnan’a asker göndermesini” talep eden telefon trafiği başladı. Yine Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında asker ve sivil yetkililerin katıldığı ve tek gündem maddesi Lübnan olan güvenlik zirvesi toplandı. Ardından Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, önce Lübnan, ardından da İsrail ve Filistin gezilerine çıktı. Bu arada Erdoğan ve Gül’ün Lübnan’a bir birlik gönderilmesine sıcak baktığı, bunun için Meclis’in de tatile ara verecek toplanmasının gerekliliği belirtildi.

Bu gelişmeler üzerine Bakanlar Kurulu’nun “İki haftada bir” kuralına göre bugün toplanması beklentisine girildi. Ancak Başbakan Erdoğan Bakanlar Kurulu’nu yine toplamadı. Erdoğan, programına yalnızca Milli Güvenlik Kurulu(MGK) toplantısını aldı. Edinilen bilgilere göre Başbakan, Bakanlar Kurulu’nun gelecek hafta 28 Ağustos Pazartesi günü toplanması talimatını verdi. Bakanlara da toplantı günü 28 Ağustos Pazartesi olarak iletildi. Bu durumda Bakanlar Kurulu, çok sıcak ve yoğun bir gündem içinde ilk kez 21 günlük bir aradan sonra toplanmış olacak.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title