Haberler

Bakanlar Kurulu Sonrası Açıklama

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “TBMM’de grubu bulunan bütün siyasi partiler bir siyası etik kurulu kuracaklar.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "TBMM'de grubu bulunan bütün siyasi partiler bir siyası etik kurulu kuracaklar. Siyasi Etik Kurulu'nun dışında TBMM Başkanı'nın başkanlığında 10 kişiden oluşan bir etik komisyonu oluşacak" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Sur ve Cizre'deki tarihi ve kültürel yapıların korunarak gerekli çalışmaların sürdürüldüğüne dikkat çeken Kurtulmuş, "Sur ve Cizre'nin bütün tarihsel ve kültürel varlığını koruyarak Sur'un yeniden rehabilitasyonu ile ilgili olarak adımlarımızı atacağız. Cizre'nin de her bakımdan tarihi özellikleri korunacak ve oradaki mirasımıza sonuna kadar sahip çıkıp, o mirası yeniden onarılacaktır. Bu terör ortamı sona erdikten sonra bütün şehirlerimizde yeniden hayat bütünüyle normale dönecektir" diye konuştu.

Bakanlar Kurulu'nda ele alınan bir diğer konunun Siyasi Etik Yasası ile ilgili olduğunu kaydeden Kurtulmuş, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Bir yasa taslağı hazırlanmış ve bakanlar kurulumuzda bu tartışılmıştır. AB'nin geri kabul anlaşması ve buna bağlı olarak Türkiye'nin vizesiz Avrupa adımını atabilmesi için öngörülen önemli adımlardan bir tanesi Siyasi Etik Yasasıydı. Siyasi Etik Yasası ile ilgili düzenlemeler yapılmıştır. Bunları detaylı olarak önümüzdeki günlerde tartışacağız. TBMM'de grubu bulunan bütün siyasi partiler bir siyası etik kurulu kuracaklar. Siyasi etik Kurulu'nun dışında TBMM Başkanı'nın başkanlığında 10 kişiden oluşan bir etik komisyonu oluşacak. Bu Siyasi Etik Kurulları'nda etik davranış kalıplarından mal bildirimlerine kadar, danışma mekanizmasından diğer bütün işleyişlere kadar bütün alanlarda TBMM üyelerinin nasıl hareket edecekleri, nasıl davranacakları, başka partilerin kendi etik kurullarında olmak üzere bu mekanizma içerisinde değerlendirilecek ve bu etik kurulları TBMM'de ki komisyon bir yasama süreci boyunca görev yapacak. Siyasetin finansmanı ile ilgili bir yasa taslağı üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun atılacak yeni adımlar çerçevesinde bilgilendirmesi gerçekleşmiştir. Bütün alanlarda atılacak adımlar, gerçekleştirilecek reformlar nelerse bunların hepsini eksiksiz bir şekilde tartışıp Türkiye siyasetinin daha demokratik bir hale gelmesini sağlamak bakımından ne yapmamız gerekiyorsa o adımları atmaya çalışıyoruz." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Numan kurtulmuş Türkiye Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title