Haberler

Bakanlar Kurulu Açıklaması (1)

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanlığı'nın Bugün Irak'a, Terörle İlgili Sorumluluklarını Hatırlatan Bir Nota Verdiğini Açıkladı.

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanlığı'nın bugün Irak'a, terörle ilgili sorumluluklarını hatırlatan bir nota verdiğini açıkladı.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenleyen Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Çiçek, bankacılık işlemi yapma ve mevduat kabul etme izni kaldırılan İmar Bankası'nca devlet iç borçlanma senedi satımı adı altında toplanan tutarların ödenmesine ilişkin kanun tasarısının imzaya açıldığını açıkladı. Çiçek, yaklaşık 22 bin bonozedeyi ilgilendiren tasarının, mahkemelerce verilen kararlar doğrultusunda hazırlandığını söyledi.

Toplantıda Irak'la ilgili gelişmelerin ve yapılan açıklamaların da değerlendirildiğini kaydeden Çiçek, Türkiye'nin sömürgeci bir anlayışla ve etnik bir noktadan Irak meselesine bakmadığını ifade etti. Irak'ta yaşanan olumsuz gelişmeler ve açıklamalardan en fazla rahatsız olan ülkenin Türkiye olduğuna işaret eden Çiçek, Türkiye'de can alan etnik terörün kaynağının Irak olduğunu belirtti. Çiçek, Başbakan Erdoğan'ın ve Dışişleri Bakanlığı'nın IKDP lideri Mesut Barzani'nin ifadelerine ilişkin açıklamalarının Bakanlar Kurulu olarak arkasında olduklarını belirterek, Dışişleri Bakanlığı'nın bugün Irak'a terörle ilgili sorumluluklarını hatırlatan bir nota verdiğini duyurdu.

AB'nin Almanya Dönem Başkanlığı'nda sözde Ermeni soykırımına ilişkin bir çerçeve karar taslağını 18-19 Nisan günlerinde görüşeceğini hatırlatan Çiçek, bu taslağın, soykırımın inkarını 1 ila 3 yıl arasında ceza hükmüne bağlayan bir tasarı olduğunu ifade etti. Bu taslağın hem ifade özgürlüğünü hem de bilimsel özgürlüğü tamamen ortadan kaldıracak bir taslak olduğunu vurgulayan Çiçek, Başbakan Erdoğan'ın hafta sonu Almanya Başbakanı Merkel ile yapacağı görüşmede konuyu gündeme getireceğini bildirdi. Çiçek, taslağın BM sözleşmelerini dışlayan son derece yanlış bir taslak olduğunu kaydetti.

Çiçek, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'in günlüğünde yer aldığı iddia edilen darbe planları ile alakalı olarak ilgili savcıların hazırlık soruşturması başlattıklarını, hazırlık soruşturmaları gizli olduğu için konunun kamuoyuna fazla yansımadığını söyledi.

(ZÇ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title