Haberler

Bakanlar Kurtulmuş ve Tüfenkci Malatya'da

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Kuzey Irak'taki bu referandum meselesi inanın ki Türkiye'yi bu çevrede gölgelemek, bloke etmek içindir.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Kuzey Irak'taki bu referandum meselesi inanın ki Türkiye'yi bu çevrede gölgelemek, bloke etmek içindir." dedi.

Bakan Kurtulmuş, AK Parti Malatya İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin daha iyi yerlere gelmesi için mücadele eden tüm partililere teşekkür etti.

Siyasi çalışmalarda en önemli yerlerin partiler olduğunu aktaran Kurtulmuş, "Siyasi çalışmaların en önemli yeri ve kısmı, en hayati kısmı parti teşkilatlarıdır. Malatya'da parti teşkilatına verilen önemi çok doğru buluyorum." diye konuştu.

Kurtulmuş, 2019 yılında 3 seçimi bir arada yapılacağını belirterek, şunları söyledi:

"AK Parti yüzde 34'le iktidar olmuştu. 1 Kasım'da yüzde 49'la büyük bir çoğunlukla iktidar alındı. Ancak artık yüzde 49.9 dahi yetmeyecektir. İktidar olabilmek için yüzde 50+1 oyu almamız gerekiyor. Disiplinli bir çalışmaya alışkın bir partiyiz. Önümüzde bir seçim var, bunu hiç abartmadan söylüyorum. AK Parti'nin siyasi hayatı boyunca ve Türkiye'de çok partili süresince bizim camiamızın bizim siyasi çizgimizin karşılaşacağı en önemli ve zor seçimdir. Bu seçim çalışmasında yüzde 50 +1 oyu almak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şimdi daha gayret ederek çalışacağımız bir sürece girdik. AK Parti Türkiye'nin kapsayıcı bütünleştirici siyasi hareketidir. "

"Sivil Toplumla Dayanışma" toplantısı

Bakanlar Kurtulmuş ve Tüfenkci, daha sonra bir otelde Malatya Valiliği tarafından düzenlenen "Sivil Toplumla Dayanışma" toplantısına katıldı.

Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada ise sivil toplum kuruluşlarının birçok konuda bütünleşerek, kendi imkanlarıyla bir araya gelerek, toplumdaki eksiklikleri kapatma amacıyla kurulan kuruluşlar olduğunu söyledi.

Dünyada nereye giderseniz gidin vakıf eserlerinin görüldüğünü aktaran Kurtulmuş, "Bu manada sivil toplum kuruluşlarının, tüm kıtalarda izlerini görürsünüz. Bununla ilgili şükrediyoruz. Sivil toplum kuruluşları, imkanlarını, zamanını ve bilgisini vakfedederek insanlara hizmet etmektedir. Sivil toplum kuruluşları, millet adına devletin eksik bıraktığı yerleri dolduran, gerektiğinde devlete yön veren kuruluşlardır." dedi.

"Sivil toplum kuruluşlarını kuvvetlendireceğiz"

Bugün Türkiye'nin önünün kesilmeye çalışıldığını dile getiren Kurtulmuş, "Burada STK'lara önemli görevler düşüyor. İnsanların değerlerine sahip çıkarak, ülkenin daha iyi yerlere gelmesi için çalışacağız. El ele vererek, gönül birliğiyle milletin işlerini yapacağız. Sivil toplum kuruluşlarını kuvvetlendireceğiz. Milletler geldikleri yerleri unutursa gidecekleri istikameti olmaz." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, 15 Temmuz'da kara bir darbe teşebbüsü yaşadıklarını anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunun arkasında da hiç şüpheniz olmasın ki millet iradesini sandıkta kıramayanların çok fazla payın olduğunu ifade etmek isterim. Böyle iktidar olamayacaklarına inananlar ne yaptılar, 15 Temmuz'da bir eşkiya şebekesinin arkasına sığınarak 15 Temmuz'da FETÖ'cü cinayet şebekesini harekete geçirdiler. Cumhurbaşkanımızın kararlılığı, milletin ferasetiyle STK'ların katkılarıyla 15 Temmuz'u bertaraf ettik. 15 Temmuz'u planlayanları tarihin çöp tenekesine atmayı başardık."

" Türkiye'yi meşgul etmeye çalışıyorlar"

Türkiye üzerinde oyunlar oynanmaya devam ettiğine dikkati çeken Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Şimdi Türkiye'yi birtakım sınır dışındaki hareketlerle bloke etmeye çalışıyorlar. PYD, YPG ve benzeri örgütler bir taraftan DEAŞ ve benzeri örgütler bir taraftan Türkiye'nin üzerine salınıyor. Kuzey Irak'taki bu referandum meselesi inanın ki Türkiye'yi bu çevrede gölgelemek, bloke etmek içindir. PYD'ye verilen destek, PYD'nin kara gözüne aşık oldukları için değlidir. Adım gibi biliyorum kullanım tarihleri bittiği zaman DEAŞ'ın ismini de PYD'nin de YPG'nin ismini de bu salonda kimse hatırlamayacak onlar da çöp tenekesine atılacaklardır. Amaç şimdi bunları destekleyerek Türkiye'yi meşgul etmeye çalışıyorlar. Bu oyunlara gelmeyeceğiz."

Kurtulmuş, milletin uyanık ve önündeki süreci çok iyi değerlendirmek durumunda olduğunu belirterek, bu konuda tüm sivil toplum kuruluşlarına sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

"Yolumuz, davamız birdir"

Sivil toplum kuruluşlarınıın önemini bildiklerini anlatan Kurtulmuş, "Yolumuz, davamız birdir. Güçlü, büyük bir Türkiye oluşturmak için canla başla mücadele ediyoruz. Önümüzdeki 10-15 yıl istikrarın bu şekilde devam ettiğini şöyle bir düşünün. Türkiye dünyanın Süper Lig'inde oynayan bir ülke olacaktır. Şu anda tam geçiş sürecindeyiz. Onun için Türkiye'nin üzerindeki baskılar artıyor, artmaya da devam edecek. Ancak hiçbir şekilde korkmadan, yılmadan yolumuza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Vali Vekili Mehmet Ali Aytaç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekilleri Nurettin Yaşar ve Mustafa Şahin ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Tüfenkci Malatya Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title