Haberler

Bakanın Enerji İçeceği Keyfi

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'nde bir dizi açılışa katılmak üzere gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bir enerji içeceği fabrikasının açılışında bol bol enerji içeceği içti. Bakan Ergün, "Yeterli derecede enerji içeceği içtim. Artık 10 açılış olsa yaparım" diyerek, espri yaptı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Bandırma'da ilk olarak tarım makinaları üreten Paksan fabrikasının açılışını yaptı. Açılışta konuşan Bakan Ergün, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik anlamda siyasi istikrarı yakaladığını söyleyerek, pek çok dünya ülkesinin küresel krizin etkilerini silmeye çalışırken, Türkiye'nin krizi en kısa zamanda atlatan ülkelerin başında olduğunu belirtti. Türkiye'nin sanayi alanında daha da gelişmesi için Bakanlık olarak gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Ergün, ancak ithalatı azaltıp, ihracatı artıracak çalışmaların da yapılması gerektiğinin altını çizdi.

MAKİNA SEKTÖRÜNDE DIŞ TİCARET AÇIĞI 10 MİLYAR DOLAR

Türkiye'nin makina sektöründe yurtiçi üretime dayalı çalışmalar içerisinde olması gerektiğini ifade eden Bakan Ergün, "Makine sektöründe dış ticaret açığı 10 milyar dolar. 23 milyon dolar da ithalat yapılmaktadır. Biz bu konuyla ilgili olarak özellikle kamu ihaleleriyle ilgili yasayı bu amaca hizmet edecek şekilde yeniden kurguluyoruz. Türkiye'de artık daha fazla yerli üretim kullanılmalı ve tüketici de önceliği yerli firmalara vermeli" dedi.

BOL BOL ENERJİ İÇECEĞİ İÇTİ

Daha sonra Yes şirketler Grubu bünyesinde yer alan İstanblue adlı enerji içeceğinin Bandırma'daki fabrikasının açılışını yapan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, burada bol bol enerji içeceği içti.

Bakan Ergün, "Yeterli derecede enerji içeceği içtim. Artık 10 açılış da olsa yaparım" diye espri yaptı. AK Parti Hükümetinden önceki hükümetlere ilginç bir benzetme yapan Bakan Ergün şunları söyledi:

"Bizden önce sık sık yapılan erken seçimler nedeniyle Türkiye'de yeterli siyasi ve ekonomik istikrar sağlanamadı. Özel sektörün gelişeceği bir zemin sağlanamadı. Bizden önceki hükümetler vitamin ve enerji içeceği takviyesi yerine IMF takviyesi alıyorlardı. Ancak şimdi Türkiye, IMF takvyesi olmadan da güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir"

Bakan Ergün daha sonra Bandırma Ticaret Borsası'na geçti.

Görüntü Bilgisi: görüntü 2201bakan koduyla geçiliyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title