Haberler

Bakan Zeybekci: "İzmir'i Serbest Bölgeler Şehri Yapacağız"

Bakan Zeybekci: " İzmir'i serbest bölgeler şehri yapacağız"

" İzmir'le ilgili farklı bir hayal var"

İZMİR - Ege Serbest Bölge A.Ş. tarafından İzmir'in Bergama ilçesinde planlanan Batı Anadolu Serbest Bölgesi Ön Protokol İmza Törenine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir'i serbest bölgeler şehri yapacaklarını belirterek "İzmir'le ilgili farklı bir hayal daha var. Onu kovalamaya devam ediyoruz" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ESBAŞ tarafından İzmir'in Bergama ilçesinde planlanan Batı Anadolu Serbest Bölgesi Ön Protokol İmza Törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Zeybekci, "İzmir'i serbest bölgeler şehri yapacağız dedik. Sözleri unutanlardan olmadık. Bu ön protokol bir serbest bölge ilanı değil çünkü o Bakanlar Kurulu kararı ile oluyor ama 'biz varız' diyoruz. Serbest bölgeler son derece önemli. Serbest bölgeler çok büyük avantajlara sahip. Dışarıdaki teşviklerin hepsi serbest bölgelerde uygulanabilir hale geldi. İzmir'le ilgili farklı bir hayal daha var. Onu kovalamaya devam ediyoruz. Israrla, inançla takip etmeye devam ediyoruz. O da olduğunda inşallah onu da paylaşacağız" diye konuştu. Bakan Zeybekci, ESBAŞ'ın Türkiye'nin en başarılı şirketlerinden olduğunu belirterek "20 bin kişinin üzerinde istihdam sağlıyor, 2 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştiriyor. ESBAŞ'ın dünyadaki serbest bölgeler devi haline gelmesini istiyoruz" diye konuştu.

"37 il ihracatının toplamı kadar ihracatımız var"

ESBAŞ Başkanı Faruk Güler de, "Bu bir kalkınma projesi. Ülkemiz için, bölgemiz için faydalı bir proje. Biz serbest bölge kurup çalıştırma tecrübesine sahibiz. Hayata geçireceğimiz Batı Anadolu Serbest Bölgesi'ni de mükemmellik merkezi yapmak için var gücümüzle çalışacağız. Serbest bölge demek Türkiye için ihracat, büyümek, refah ve istihdam demek. Bizim 37 il ihracatının toplamı kadar ihracatımız var. İzmir'in toplam ihracatının yüzde 22'si kadar ihracat yapıyoruz. Ülkemize olan güven ve inancımız tam. Yabancı yatırımcılarla ülkemize duyan güvenin paydası olacağız" ifadelerine yer verdi. Daha sonra ESBAŞ Başkanı Faruk Güler ile Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk arasında ön protokol imzalandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Batı Anadolu Bergama İzmir Ege Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title