Haberler

Bakan Zeybekci'den Gece Mitingi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bir zamanlar 'Atam zindeyiz' sloganına gönderme yaparak, "İzinden bir türlü gelmediler. Bunlar izine bir gitti bir daha gelmediler. Gazi Mustafa Kemal'in koyduğu hedefe, 2023 hedeflerine, bu milletin o muasır medeniyet hedefine ilk defa yaklaştıran AK Parti hükümetleridir." dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi bir günlük çalışma programı kapsamında geldiği Manisa ziyaretini Alaşehir ilçesine bağlı Killik Mahallesinde düzenlediği gece mitingi ile tamamladı. AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber ve Muzaffer Yurttaş'ın da eşlik ettiği Bakan Zeybekci, Killik'te vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Killik Mahalle Meydanında coşkulu bir kalabalığa hitap eden Bakan Zeybekci, üzüm diyarı Alaşehir'de üzüm üreticilerine müjdeler vererek konuşmasına başladı. Bakan Zeybekci, "Allah'ın izniyle bu sezon yine yaş üzüm ihracatımıza en az geçen sene vermeye devam edeceğimiz desteği vermeye devam edeceğiz. Bunun müjdesini vermek istiyorum ama ben eminim ki başbakanımız buna razı olmayacak. Başbakanımız diyecek ki 'Nihat bu biraz az. Buna biraz daha şöyle bir dokunalım' diyecek. Eminim o müjdeyi de o gelip burada Manisa mitinginde sizlere açıklayacaktır. Ogün Killik'teki bütün hemşehrilerimizi, sizleri o gün Manisa mitingine davet ediyoruz. Biz üzümcümüze, kuru üzümümüze, Türkiye'nin her yerinde nereye destek olunması gerekiyorsa onları yapıyoruz. Bugün bu Türkiye dünyanın en büyük 17. ekonomisi oldu. Buna kuduruyorlar buna. Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi oldu, buna deli oluyorlar. Bugün Türkiye yıllardan beri peşinde koştuğu nükleer santralleri ikişer ikişer yapıyor. Buna deli oluyorlar. Dünyanın en büyük havaalanını İstanbul'a yapıyor Türkiye, buna mahvoluyorlar. Dünyanın en uzun köprüsünü bakın Menderes'in üzerine değil, Boğaz'ın üzerine değil Marmara Denizinin üzerine dünyanın en uzun köprüsünü yapıyor. İstanbul-İzmir otoyolu için. Direkleri çıktı, tabyaları konuyor şimdi. Üçüncü boğaz köprüsü, birinci tüp geçit bitti, ikinci tüp geçit yapılıyor, üçüncü tüp geçidin temeli atılıyor. Hem arabalar gidecek hem demiryolları." dedi.

BUNLAR İZİNE BİR GİTTİ BİR DAHA GELMEDİLER"

Konuşmasına 'Atam izindeyiz' sloganına gönderme yaparak devam eden Bakan Zeybekci şunları söyledi: "Bu millet öyle bir hale geldi ki, bazı şeyleri sizlerle paylaşmak istiyorum. 'Atam izindeyiz' hep sloganda kalan, izinden bir türlü gelmediler. Bunlar izine bir gitti bir daha gelmediler. Gazi Mustafa Kemal'in koyduğu hedefe, 2023 hedeflerine, bu milletin o muasır medeniyet hedefine ilk defa yaklaştıran AK Parti hükümetleridir. Öyle lafla değil. Bakın 10 yılda nereden nereye geldi bu memleket 12 yılda. Hedef 2023, dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden biri olmak. Avrupa'nın ilk 3 büyük ekonomisinden biri olmak. BU öyle lafla olmaz. Bunun için önce yürek ister, sevda ister, aşk ister, sevgi ister. Bu kardeşiniz var ya anası babası tütün amelesi olan bir kardeşiniz. Tütün tarlasında doğan bir kardeşiniz. Sabahın ikisinde üçünde tütün tarlasına gidip tütün işleyen bir kardeşiniz. İki beygirle demir sabanla çift süren bir kardeşinizim. Ekin biçen bir kardeşiniz. Bunların hepsini gördü Allah'a şükürler olsun. Ama bu millet bu köylü çocuğunu sizlerin paralarıyla Türkiye'nin ve dünyanın en iyi okullarında okutarak bu millete hizmetkar kıldı bu millet Allah sizlerden razı olsun. Bunların genetiğinde yoktur bu. Bunlar bu sevgiyi bilmezler. Bunlar bu millete bidon kafalı dediler mi? Bunlar bu millete göbeğini kaşıyan adam dediler mi? Bunlar dağdaki çobanla benim oyum bir olacak mı diye sordular mı? Bunlar, bunlar. Bunlar ancak bunu söylerler. Bunlar gelirler benim kardeşime eline lütfen verir, ardından da elini kolonyalı mendille siler bunlar. Bunlar böyledir. Bunlar seni bilmezler kardeşim. Bunlara senin ter kokun bize geldiği gibi mis gibi gelmez."

"BİZ BÜTÜN DÜNYAYA DİYORUZ Kİ 'YENİ BİR DÜNYA KURULACAKSA Kİ KURULUYOR. TÜRKİYE, DÜNYAYI KURAN ÜLKE OLUR' DİYORUZ"

Zeybekci konuşmasını şöyle tamamladı: "Öyle başbakanımız oldukça, böyle bir cumhurbaşkanını seçtikçe sizi de bizi de rahat bırakmazlar. Sıkı durun, sıkı durun. Sıkı durmaya var mısınız? İsmet İnönü Boğazları talep eden Ruslara karşı, bizi NATO'ya almayan diğerlerine karşı şöyle bir söz söylemiş. Demiş ki, 'Yeni bir dünya kurulu, Türkiye o dünyada yerini alır.' Kendi aklında bir rest çekmiş. Ama biz artık onu demiyoruz. Biz bütün dünyaya diyoruz ki 'Yeni bir dünya kurulacaksa ki kuruluyor. Türkiye, dünyayı kuran ülke olur' diyoruz. Kuran ülkelerden olur diyoruz. Onun için yarın 82 ülkenin büyükelçisini İzmir'de ağırlayacağız." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title