Haberler

Bakan Zeybekçi: Booking.com ile Görüşmemiz Olumlu ya da Olumsuz Diyemem

Brüksel'de bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, AB yetkilileri ile bir dizi görüşmelerde bulunduktan sonra basın açıklaması yaptı.

Brüksel'de bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, AB yetkilileri ile bir dizi görüşmelerde bulunduktan sonra basın açıklaması yaptı. AB yetkilileri ile görüşmelerin olumlu geçtiğini açıklayan, Bakan Zeybekçi, Booking hakkında da açıklama da bulundu.

Bakan Zeybekçi Belçika Dış Ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Pieter de Crem ve AB'nin Ticaretten sorumlu komiser Cecilia Malmström ile görüştükten sonra, Brüksel'de Türk basınına açıklamada bulunan Zeybekçi " Bugün Brüksel'de bir takım görüşmelerde bulunduk, Avrupa Birliğinde görüşmelerde bulunduk, olumlu geçti görüşmelerimiz. Gümrük Birliğinin güncellemesiyle ilgili olarak görüşmelerimiz oldu. Sonbaharda olumlu sonucu almayı umut ediyoruz. Bu gün bir görüşmemiz daha olacak gündemimiz gümrük birliğinin güncellenmesi olacak. Genel ekonomi hakkında da görüşmelerimiz olacak" dedi.

Bakan Zeybekçi sorulan soru üzerine "Booking ile bir görüşmemiz oldu Booking.com, bizden görüşme talepleri olmuştu, buraya gelmeden önce görüşmemiz oldu, onları İstanbul'da kabul ettik. Türkiye'de yaşanan bu sorunun ortadan kaldırılması için bazı önerilerimiz oldu, tavsiyelerimiz oldu, bu önerilerimizi aldılar, değerlendirip bize geri döneceklerini söylediler. Görüşmeyle ilgili merak edildiği için böyle kısa bir açıklamayla duyurmak istedim. Olumlu mu? Olumlu diyemem, olumsuz mu? evet olumsuz da diyemeyiz, ama inşallah bu sorunun çözülmesi için biz de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, hükümet olarak gösteriyoruz. Çünkü önemli bir organizasyon Booking. com, Türk turizmi içinde önemli ama beklentilerimizi de çok da böyle üst seviyede tutmamak lazım" dedi.

Brüksel'de AB İstihdam, büyüme, yatırım ve rekabetçilikten sorumlu komiser Jyrki Katainen ile görüşmesini tamamladıktan sonra Bakan Zeybekçi Türkiye'ye dönecek. - Belçika

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Belçika Brüksel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title