Haberler

Bakan Zeybekci Anayasayı Gecekonduya Benzetti

Ekonomi bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'nin Buldan İlçesi'nde bir soru üzerine, anayasayı gecekonduya benzeterek, "Bu anayasayı Türkiye yeniden yazmalı, yeni bir anayasayla devam etmelidir diye düşünüyoruz.

Ekonomi bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'nin Buldan İlçesi'nde bir soru üzerine, anayasayı gecekonduya benzeterek, "Bu anayasayı Türkiye yeniden yazmalı, yeni bir anayasayla devam etmelidir diye düşünüyoruz. Önümüzdeki 3.5 - 4 yıl yeterli süredir. Türkiye için fırsattır, şarttır" dedi. Çözüm sürecine de dair değerlendirme yapan Zeybekci, "Şu anda da bence aynı şekilde aynı dava için aynı mantıkla tekrar gündeme gelmesi, canlandırılması ve güçlendirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Buldan'dan da partilileriyle bir araya geldi. AK Parti Denizli milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan da Zeybekci'ye eşlik etti.

"SİSTEM GÜÇLÜ MUHALEFET ÜRETEMİYOR"

Partililere yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zeybekci, anayasa değişikliği konusunu yorumladı. Bakan Zeybekci şunları söyledi:

"Türkiye'de cumhurbaşkanlığının halk tarafından seçilmesi ve bununla ilgili anayasa değişikliğinden sonra Türkiye'nin yapması ve atması gereken diğer adımlar var. Türkiye sistemini sağlıklı bir şekilde tartışmalı. Siyaset bunu sağlıklı bir şekilde tartışmalı. Bunun adına ne derseniz deyin. Adı cumhurbaşkanlığı sistemi olur, adı başkanlık sistemi olur. Adı parlamenter yapının biraz daha güçlendirerek çok daha farklı konuma geçmesi olur. İki turlu dar bölgeli seçim sistemleri olur. Türkiye bunları tartışmalı. Şu anda Türkiye'de en önemli problemlerden biri ümidi olmayan, iktidara gelme ümidini bir türlü yakalamayan muhalefet problemidir. Bu sistem zorlanma da dahil olmak üzere biraz daha zorlansa da güçlü iktidar üretebiliyor. Ama bu sistem güçlü muhalefet üretemiyor. Türkiye bunu cesur bir şekilde tartışmalı. Eğer bunun adı başkanlık sistemi veya cumhurbaşkanlığı sistemi ne olursa olsun; Türkiye kendine uygun, geleneklere uygun, demokrasi tarihimize uygun, Türk halkının reflekslerini uygun bir sistemi mutlaka güçlü bir şekilde tartışmalı. Bunun için zamanı gelmiştir. Mevcut, karmakarışık, biraz böyle darbenin devamı olan, biraz düzeltilmiş olmaya çalışılan, biraz gecekonduya benzemiş olan bu anayasayı; Türkiye yeniden yazmalı, yeniden bir anayasayla devam etmelidir diye düşünüyoruz. Önümüzdeki 3.5- 4 yıl içindeki süre yeterlidir. Türkiye için bir fırsattır, şanstır. İnşallah bu fırsatı şansı Türkiye olarak değerlendirme şansımız olur inşallah."

"BU MESELE BİR MİLLİ MESELEDİR"

Seçimde halkın güçlü bir mesaj verdiğini söyleyen Zeybekci, "Hep söylediğimiz gibi bu mesele AK Parti, CHP ve MHP'nin, diğer partilerin meselesi değil. Bu mesele bir milli meseledir. Bu ülkeyi şöyle yeniden gözden geçirmemiz lazım. Devletimizi milletimizi ülkemizi tekrar gözden geçirmemiz lazım. Tüm yapıları kurumsal yapılarımızı bir daha gözden geçirmemiz lazım. Ekonomik kurumlarımızı yeniden gözden geçirmemiz lazım. Artık dünya çok hızla değişiyor ki yaklaşık 3-4 yılda bir dünyada, gerek kurumlar gerekse de hukuk, gerekse kurallar kapsayıcı şekilde yeniden elden geçerek düzenleniyor. Bizim de bunu yapmamız lazım. Millet çözümle ilgili ittifakın yapılabildiğini kendisi gösterdi" diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ GÜÇLENDİRİLMELİ

Çözüm sürecinin devam edip etmeyeceğine yönelik soru üzerine Bakan Zeybekci, "Bu hiç bitmedi. Bu topraklarda ülkede yaşayan bütün kardeşlerimizin Yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliği altında toplanmış olan bütün vatandaşlarımızın etnik kimliği ne olursa olsun inançları ne olursa olsun, bir benim diyebileceği bir devlet, ülke, bayrak ve vatan ortak paydasında birlik ve beraberlik içinde uzun ve sonsuz bir yolculuğa çıkmak için biz çözüm süreci demeyelim, ona da birlik beraberlik ve kardeşlik süreci diyelim. Bu süreç her daim vardı, olmalı da zaten. Bin yıldan beri vardı. Önümüzdeki bin yıl boyunca da olmalı zaten. Bu devamlı olarak güçlendirilmesi gereken bir yapı. Şu anda da bence aynı şekilde aynı dava için aynı mantıkla tekrar gündeme gelmesi, canlandırılması ve güçlendirilmesi gerekiyor" dedi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cahit Özkan Ak Parti Denizli Buldan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title