Haberler

Bakan Yılmaz: Türkiye İnşallah Terör Belasından Kurtulacak

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, dini kullanan, etnik, ideolojik ve mezhepçilik yapan çok yönlü terör örgütleri olduğunu belirterek, "Türkiye, inşallah bu terör belasından da kurtulacak.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, dini kullanan, etnik, ideolojik ve mezhepçilik yapan çok yönlü terör örgütleri olduğunu belirterek, " Türkiye, inşallah bu terör belasından da kurtulacak. Çok yönlü bir terörden bahsediyoruz. Din, etnik, ideolojik ve mezhebi argümanları kullananlar var. İnşallah bunların olmadığı bir ortamda ekonomimizi daha hızlı geliştireceğiz" dedi.

Temaslarda bulunmak üzere Bingöl'de bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Genç İlçesi'nde yapımı tamamlanan Genç Kültür Merkezi'nin açılışını yaptı. Bakan Yılmaz, açılış töreni ardından Genç Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda, Vali Yavuz Selim Köşger, Bingöl İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu ile çok sayıda kurum yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya katıldı.

"TERÖR EN BÜYÜK ZARARI BU BÖLGEMİZDE YAŞAYAN İNSANIMIZA VERİYOR"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bölgedeki terörün en büyük zararı yine bu bölgede yaşayanlara verdiğini anlatırken, Bingöl'ün huzurlu ve güvenli bir il olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, şöyle dedi:

"Dünyanın her yerinde olduğu gibi burada da zaman zaman bir takım hadiseler yaşanıyor. Ama genel ortalamalara bakıldığı zaman gerçekten huzurlu bir il. Bunun için Bingöl insanımız başta olmak üzere emniyet güçlerimiz, güvenlik güçlerimiz hepsine çok teşekkür ediyorum. Biraz gecikmeler olsa da kamu yatırımları bir şekilde devam ediyor. Asıl etkilenme, özel sektör yatırımlarında gerçekleşiyor. Sermaye birikimi kısıtlı olan bölgelerde sermayeyi tutma zaten zorken, dışarıdan sermayeyi cezbetmek gerekirken, terör hadisesi ve güvenlik ortamını bozacak hadiseler, maalesef sermayenin de, nitelikli insanın da başka bölgelere göç etmesine sebep oluyor. İçinde bulunan bölgenin ekonomisini aşağıya doğru çekiyor. Dolayısıyla terör hadiselerinin yol açtığı kayıp elbette can kaybı ve insanımıza verdiği zararlar. Ancak bunun da ötesinde sosyal ve ekonomik hayatımızda da terörün büyük zarar verdiğini görmemiz lazım. Bu zarar, aslında insana verilen zarar. Terör ailelerimizin yaşamını kısıtlıyor. Terör, gençlerimizin istihdam alanlarını daraltıyor, onların geleceklerini daraltıyor. Terör, yoksulluk içerisinde olan insanların, o yoksulluk kısır döngüsünü kırmasına, daha refah hayata geçmesine engel oluyor. Terör çiftçimizin gelirinin artmasına, daha yüksek katma değerli üretim yapmasına engel oluyor. Terör turizmin gelişmesine, hizmet sektörünün çeşitlenmesine engel oluyor. Terör kültürel, sanatsal faaliyetlerin gelişmesine, hayatın çeşitlenmesine renklenmesine darbe vuruyor. Bütün bunları dikkate aldığınız zaman terör en büyük zararı bu bölgemizde yaşayan insanımıza vuruyor. Bunu inşallah aşacağız. Bir taraftan güvenlik güçlerimiz, ilgili kurumlarımız canları pahasına yeri geldiğinde bu mücadeleyi yapıyorlar. Onlara teşekkür ediyoruz. Çünkü bizim güvenliğe ihtiyacımız var. Onlar da bir devletin birinci vazifesi olan emniyet hizmetini canları pahasına yapmak için gayret ediyorlar. Bunun ötesinde, devlet ve millet el ele bu mücadeleyi yürütmek durumundayız."

"İNSANIMIZ TERÖRÜ İSTEMİYOR"

Halkın terörü istemediğini, bölgede teröre destek verilmediğini ifade eden Bakan Yılmaz, Şırnak'ta da, Mardin'de de, Sur'da da her tarafta insanların terörü istemediğini ve bir an önce yaşamından uzaklaştırmaya çalıştığını anlattı. Yılmaz, şöyle dedi:

"Bu musibet yıllardır bu bölgemizin başında. Bunun uluslar arası uzantılarını herhalde burada anlatmamıza gerek yok. Terörün hiç kimseye faydasının olmadığı ortada iken neden devam ediyor sorusuna cevap aradığımızda, uluslar arası bağlantılar ve özellikle Ortadoğu'da son yıllarda yaşanan hadiselerin bizde yaşanan terör hadiseleri ile olan bağlantısını çok iyi kurmamız lazım. Maalesef küresel ve bölgesel bir takım güç mücadelelerinin, çıkar mücadelelerinin aracı haline gelmiş bir takım örgütsel yapılar insanımıza hayatı zehir ediyorlar. Bunu da insanımız yaşayarak hissediyor, görüyor. Teröre hiçbir şekilde destek vermiyor. Halkımıza da şükranlarımı sunuyorum."

"TÜRKİYE İNŞALLAH BU TERÖR BELASINDAN KURTULACAK"

Türkiye'nin birçok terör örgütü ile karşı karşıya olduğuna işaret eden Yılmaz, ülkenin terör belasından kurtulacağını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bir taraftan terörle mücadele ederken, diğer taraftan halka hizmet etmeye, her türlü mağduriyetini gidermeye, yaralarını sarmaya, halkın hizmetkarı olmaya da devam edeceğiz. Hak edene kudretimizi gücümüzü, devlet olarak göstereceğiz. Ama halkımıza da bir devletin birinci vazifesi olan güvenliği ve her türlü hizmeti, yatırımı yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşımızı şefkatle kucaklamaya devam edeceğiz. Türkiye inşallah bu terör belasından da kurtulacak. Çok yönlü bir terörden bahsediyoruz. Dini de kullananlar var, etnik, ideolojik ve mezhebi argümanları kullananlar var. Farklı görünümler altında olsalar da bunların hepsi bir. Hiç birinin birinden farkı yok. Hepsi sonuç itibariyle insanımıza zarar veren, ülkemize zarar veren faaliyetler. İnşallah bunların olmadığı bir ortamda ekonomimizi daha hızlı geliştireceğiz. Kalkınma sürecimizi hızlandıracağız. Bir taraftan da demokrasimizin standartlarını yükselteceğiz. Temel hak ve özgürlüklerimizin alanlarını genişleteceğiz."

- Gençbingöl

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Yavuz Bingöl Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title