Haberler

Bakan Yılmaz, Siyaset Akademisi'ne katıldı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "AK Parti slogan partisi değil, hizmet partisidir. Bazıları sloganlar attılar, milleti yıllar yılı oyaladılar ama AK Parti, ter dökererek, çalışarak bu millete hi...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "AK Parti slogan partisi değil, hizmet partisidir. Bazıları sloganlar attılar, milleti yıllar yılı oyaladılar ama AK Parti, ter dökererek, çalışarak bu millete hizmetleri birer birer ulaştırdı" dedi.

Yılmaz, Çumra ilçesindeki Mavisaray Düğün Salonu'nda partisince düzenlenen Siyaset Akademisi toplantısında, Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada yükselen bir yıldız olduğunu söyledi.

AK Parti iktidarının icraatlarından söz eden Yılmaz, Türkiye'nin son 10 yıl içinde sosyal ve ekonomik anlamda çok büyük mesafeler kat ettiğini belirtti.

Yılmaz, iktidarları döneminde, birçok şehirde üniversite, hastane ve kalkınma ajansları kurulduğunu anımsatarak, "Kırsal alanda da olmak üzere çok sayıda hizmeti çok şükür bu dönemde tamamladık. Bir taraftan yeni kurumlar kurduk. Mevlana Kalkınma Ajansı gibi kurumlarla küçük ve orta ölçekli işletmelere destek olduk" diye konuştu.

Engellilere evde bakım ücretinden, dul kadınlara verdikleri desteğe kadar sosyal alanda hiçbir zaman yapılmayan hizmetlerin bu dönemde gerçekleştirildiğini dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"(Sosyal devlet) diyenler bunları yapmadı. AK Parti slogan partisi değil, hizmet partisidir. Bazıları sloganlar attılar, milleti yıllar yılı oyaladılar ama AK Parti, ter dökererek, çalışarak bu millete hizmetleri birer birer ulaştırdı. Türkiye 10 yıl öncesinde bütçesinin yüzde 50'sini faize ayırıyordu. Toplanan vergilerin yüzde 86'sı da faize aktarılıyordu. Vergi gelirlerimiz faize aktarılıyordu. Bugün, sağlanan bu güven ortamında ne oldu? Yavaş yavaş faizler düştü. Bugün, milli gelirimiz içinde faize ayrılan oran yüzde 15,5'lerden, yüzde 3,5'lere düştü. Eskiden fazie giden bu paralar şimdi yollara, üniversitelere, hastanelere, işçilere gidiyor."

Başbakan Erdoğan liderliğinde temiz ve düzgün bir siyasetle Türkiye'de büyük projeleri uyguladıklarını aktaran Yılmaz, bugün Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü, iş imkanlarının arttığını vurguladı.

Yılmaz, bugün Türkiye'nin dünyanın etkili ülkelerinden biri olduğuna işaret ederek, "Dünyanın neresinde ne oluyorsa elimiz oraya ulaşıyor. Son günlerde Filipinler'de bir felaket oldu. Bizim bölgemizde mi Filipinler? Müslüman ülke mi? Ama ne yaptı Türkiye? Oraya ilk giden uçak Türkiye uçağıdır. İlk yardımı yapan ülke olduk. Bununla iftihar etmemiz lazım. Eskiden alan el olan Türkiye, şimdi veren el oldu" diye konuştu.

-ak parti konya il başkanlığı

-siyaset akademisi

Kaynak: AA / Politika

Cevdet Yılmaz Ak Parti Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title