Haberler

Bakan Yılmaz'ın Muğla Temasları

Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Milas Ören Beldesindeki Yat Çekek Yerinin Temel Atma Töreninden Sonra Bodrum Yolcu Yanaşma İskelesi, Güllük Limanı ve Milas-bodrum Havalimanlarında İncelemelerde Bulundu.

Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Milas Ören beldesindeki Yat Çekek yerinin temel atma töreninden sonra Bodrum yolcu yanaşma iskelesi, Güllük limanı ve Milas-Bodrum havalimanlarında incelemelerde bulundu.

Bakan Yılmaz, yaptığı incelemeler ile ilgili olarak Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu'nu ziyaretinde açıklama yaptı. Bakan Yılmaz, "Ören'de Yat İnşa ve Çekek yerinin temelini attık. Bodrum'daki sağlıksız şartlarda çalışan işletmeler Ören'e taşınmış olacak. Ören gibi yerlerin faaliyete geçmesi ile birlikte yat inşa ve çekek yeri daha saygın bir yere gelecek. Gemi inşasında 2002 yılında dünyada 23'üncü iken, bu gün 8'inciyiz. Devam eden yatırımlarımız var. Bunlar tamamlandığında Dünyada 4'üncü olacağız.

Güllük'e gittik. Güllük limanında eski limanda kapasite 2.5 milyon ton ve yaklaşık 200 gemi gelirken, gemi kapasitesi 5 milyon ton ve 400 gemi eğeliyor. Yüzde yüzlük bir artış sağlandı. Sadece bu artış nedeniyle ihracat arttı ve Türkiye'nin kazancının ilave 250 milyon dolar olduğu ifade edildi. Bodrum'da yolcu limanımız var. Yolcu limanımıza hatada bir defa günübirlik İstanbul'dan araçları ile birlikte yolcu geliyor. Bodrum Limanı'nda çevre düzenlemesi ile ilgili sorunlar var. Bunlar tamamlandıktan

sonra 15 Ağustos'ta açılışı yapılacak. Milas Bodrum Havalimanı ile ilgili basında çıkan haberler vardı. Kapasitenin arttırılmaması yönünde. Milas-Bodrum Havalimanı'nda yaptığımız incelemelerde Kaymakam beyden de aldığımız bilgilerde Milas-Bodrum Havalimanı'nın incelemesini yaptık. Daha önce yapılan ihale iptal edildi. Şimdi yeni bir ihale yapılacak. Milas Bodrum havalimanının genişletilmesi lazım. İhale süreci şimdi tekrar başlatılacak" dedi.

(BT-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title