Haberler

Bakan Yılmaz: Hava Sahamızı Korumaya Muktediriz

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dün sınır ihlali yapan Suriye hava aracının Türk uçakları tarafından düşürülmesiyle ilgili, "Biz sınırlarımızı ve hava sahamızı korumaya muktediriz. Dolayısıyla hiç kimsenin burayı yol geçen hanı gibi kullanmasına göz yummayız" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dün sınır ihlali yapan Suriye hava aracının Türk uçakları tarafından düşürülmesiyle ilgili, "Biz sınırlarımızı ve hava sahamızı korumaya muktediriz. Dolayısıyla hiç kimsenin burayı yol geçen hanı gibi kullanmasına göz yummayız" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ın Gemerek İlçesi'nde partisinin seçim irtibat bürosunu ziyaret ederek burada halka seslendi. Partisinin çalışmalarını anlatan Bakan Yılmaz daha sonra Karaağıl Köyü'nde düzenlenen şenliğe katılarak burada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"MISIR HALKI MURSİ'NİN YANINDADIR"

Bakan Yılmaz, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesiyle ilgili soru üzerine şöyle konuştu: "Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bu sandığa verilen cezadır. Mursi ne yaptı, halkın oyuyla cumhurbaşkanı seçildi, halkın oyuyla seçilenin bir suçu olur mu? Siyasiye cezayı yine sandıkta millet keser. Bunun dışındaki kesilenler siyasete ve tarih bunu affetmez. Gidin Mısır halkına sorun, hiç şüpheniz olmasın bugün özgür, adil bir seçim yapılsa yine Mısır halkı Mursi'nin yanındadır. Bilin ki toplumu kucaklamayan ülkelerin gelecek yüzyılda yönetebilme kabiliyetleri sıfırdır. Mısır eğer ülkesinin birliğini, beraberliğini düşünüyorsa, Mısırlıların geleceğini düşünüyorsa bu yanlıştan en kısa zamanda vazgeçmesi lazım. Ne kadar çok toplumu kucaklarsa Mısır halkı geleceğe güvenle bakar diye düşünüyorum. Ben inşallah daha bunun bir yasal süreçleri var o süreçler bu süreç için tamamlanmadan tekrar bozulacağını düşünüyorum, umuyorum böyle olmasının Mısır halkı içinde en doğrusu olacağını düşünüyorum. Demokrasiden şaşmamak lazım, adaletten şaşmamak lazım ve halkın tercihlerine her zaman saygı göstermek lazım."

"GÖZ YUMMAYIZ"

Bakan Yılmaz, sınır ihlali yapan Suriye helikopterinin düşürülmesine ilişkin bir basın mensubunun "Suriye helikopter olduğunu yalanladı, insansız hava aracı olduğunu söyledi. Konuyla ilgili son durum nedir?" sorusu üzerine şöyle dedi:

"Sonuçta helikopter, hava aracı değil mi, insansız hava aracı, hava aracı değil mi? Dolayısıyla sınırımızı ihlal ettiği kesin mi? Kesin. Sınırlarımızı ihlal ettiği zaman bizim sınırlarımızda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Türk Hava Kuvvetlerimizin müdahalesi oldu. Müdahalesi neticesinde düştü mü? Düştü. Biz sınırlarımızı ve hava sahamızı korumaya muktediriz. Dolayısıyla hiç kimsenin burayı yol geçen hanı gibi kullanmasına göz yummayız. Kararlılığımızın ifadesini her an her yerde gösteririz. Dün de gösterdik, Hatay'da gösterdik, başka yerde de gösteririz. Aziz milletimiz müsterih olsun."

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz daha sonra Kayseri'ye hareket etti. - Gemereksivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title