Haberler

Bakan Yılmaz Gönüllerin Sınırı Yoktur

Ömer PINARŞANLIURFA, (DHA)- KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, bölgeler arasındaki kalkınmada 'adalet' kavramını benimsediklerini belirterek, Zulümden kaçan, ölüm korkusu olan, şiddete maruz kalan ve sıkıntılar içersinde olan bu kardeşlerimize yardımcı olmak bizim insani, tarihi vazifemizdir.

Ömer PINARŞANLIURFA, (DHA)- KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, bölgeler arasındaki kalkınmada 'adalet' kavramını benimsediklerini belirterek, Zulümden kaçan, ölüm korkusu olan, şiddete maruz kalan ve sıkıntılar içersinde olan bu kardeşlerimize yardımcı olmak bizim insani, tarihi vazifemizdir. Biz AK Parti olarak şuna inanıyoruz; siyasi sınırlar elbette var ama gönüllerin sınırı yoktur dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Halil İbrahim Buluşmaları'nın açılışlarına katılmak üzere öğle saatlerinde Şanlıurfa'ya geldi. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Cevdet Yılmaz, beraberindekilerle Anadolu Aslanları İşdamları Derneği Şanlıurfa Şubesi'nin açılışına katıldı.

Açılış öncesinde konuşan Bakan Yılmaz, bölgeler arasındaki kalkınmada 'adalet' kavramını önemsediklerini söyledi. Şanlıurfa'da yapılan kalkınma çalışmaları ile yatırımları anlatan Bakan Yılmaz, Adalet kavramını çok önemsiyoruz. Kalkınma dediğimiz sadece belli kesim ve belli grupların kalkınması, belli yörelerin kalkınması anlamına gelmiyor. Kalkınma herkesi kapsamak zorundadır. Biz kapsayıcı bir kalkınma anlayışından yanayız. Sadece Şanlıurfa'da son iki yılda 259 projeye teşvik belgesi verildi. 1 trilyon 800 milyar lira özel sektöre teşvik belgesi verilmiştir. 16 bin 211 kişiye de istihdam öngörüldü. AK Parti hükümeti, insan odaklı politikalardan yanadır. Kavgadan, şiddetten yana değil; AK Parti hükümetleri kucaklamadan yanadır. Demokrasi, özgürlük ve adaletten yanadır. Bunu da somut projelerimizle, programlarımızla ortaya koyuyoruz. Lafla değil, icraatla ortaya koyuyoruz dedi.

Konuşmasında gönüllerin sınırlarının olmadığını ifade eden Cevdet Yılmaz, şöyle devam etti

Bugün çevremizde yaşanan sorunları hep birlikte görüyoruz. Ortadoğu, Irak ve Suriye'deki sorunları görüyoruz. Bu kadar büyük bir yükü emin olun ki, bugün kalkınmış dediğimiz o zengin dediğimiz ülkeler var ya; onların birçoğu bu yükü kaldıramaz. Zaten görevlerini doğru dürüst yapmıyorlar. Aslında bütün bu mülteci meselesi bütün insanlığın sorunudur. Her ülkenin katkıda bulunması gereken bir meseledir. Ama görüyorsunuz gelişmiş ve zengin dediğimiz ülkeler şöyle işin uçundan tutuyorlar ve doğru düzgün bir fedakarlık yapmıyorlar. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak büyük bir fedakarlıkla bütün kardeşlerimizi kucaklıyoruz ve elimizden gelen tüm desteği onlara veriyoruz. İyi ki güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti var, bir de bunun olmadığını düşünün. Bu zor coğrafya içersinde böyle istikrarlı bir ülke olmasaydı, böyle güçlü politikalar uygulamasaydık, bugün bölgemizin hali nasıl olurdu Bunu hep birlikte düşünmemiz gerekiyor. Milyonlarca insana misafirlik yapıyoruz. Destek ve yardımcı oluyoruz. Biz insan odaklı politikalarımızla bu kardeşlerimizi kucaklamaya devam edeceğiz. Zulümden kaçan, ölüm korkusu olan, şiddete maruz kalan ve sıkıntılar içersinde olan bu kardeşlerimize yardımcı olmak bizim insani, tarihi vazifemizdir. Biz AK Parti olarak şuna inanıyoruz; siyasi sınırlar elbette var ama gönüllerin sınırı yoktur.

'ÇÖZÜM SÜRECİNE SIMSIKI SARILACAĞIZ'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm sürecine sımsıkı sarılacaklarını kaydederek, şöyle konuştu

Çözüm sürecine sımsıkı sarılacağız. Kim bunu provake etmeye çalışırsa çalışsın, kim bu çözüm sürecini zayıflatmaya çalışırsa çalışsın, biz bu çözüm sürecine millet olarak, halk olarak sımsıkı sarılacağız. Huzur ve güven ortamı içersinde bir taraftan kalkınmayı, bir taraftan demokrasimizi derinleştireceğiz.

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca ise hedeflerinin Türkiye holdinglerine katma değer sağlamak olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler tarafından ASKON Şubesi'nin açılışı yapıldı. ASKON Şube Başkanı Orhan Şahin, Bakan Yılmaz'a isminin ver aldığı bir tablo hediye etti.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Celalettin Güvenç Cevdet Yılmaz Şanlıurfa Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title