Haberler

Bakan Yılmaz: 176 Müfredat Yenilendi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, güncellenen öğretim programlarının tanıtımına ilişkin yaptığı basın toplantısında, 176 müfredatın yenilendiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, güncellenen öğretim programlarının tanıtımına ilişkin yaptığı basın toplantısında, 176 müfredatın yenilendiğini açıkladı.

Bakan Yılmaz, "İlkokul ve ortaokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, İHL'lerde 10 olmak üzere toplam 51 ayrı müfredat, sınıflar esas alındıgˆında ise 176 mu¨fredat yenilendi. Yenilenen müfredatların sade ve anlaşılır olması ön planda tutulmuştur" dedi.

Bakan Yılmaz, yeni müfredatın ilk olarak, 2017-2018 eğitim öğretim yılında 1- 5 ve 9. sınıflarda uygulanacağını belirtti:

"2017-2018 eğitim öğretim yılında 1, 5 ve 9. sınıflarda yeni müfredat programı uygulanacak. Ocak 2018'e kadar programlarla ilgili olarak sahadaki uygulamalarımız u¨zerinden izleme ve degˆerlendirme c¸alıs¸ması yapacağız. Haziran 2018'e kadar degˆis¸tirilen mu¨fredatların egˆitim arac¸ gerec¸lerini, o¨lc¸me arac¸larını hazırlayacağız. Eylu¨l ayından itibaren, okullarımızın ac¸ılmasıyla birlikte, bu¨tu¨n o¨gˆretmenlerimize ve velilerimize programların ayrıntılı olarak tanıtılacagˆı toplantılar du¨zenlenecek. Bu hazırlıklarımızla, 2018-2019 egˆitim o¨gˆretim yılına tu¨m sınıflarda ve tu¨m derslerde yeni mu¨fredat ile egˆitim o¨gˆretim su¨recimize istikrarlı ve c¸ok daha gu¨c¸lu¨, yeni ve yenilikc¸i bir s¸ekilde devam edeceğiz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title