Haberler

Bakan Yıldız Sivas'ta

Enerji Bakanı Taner Yıldız: "Üniversiteler Statüko Bekçiliği Yapmasın"

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız "Bazı öğretim üyelerimiz asıllarından değil dipnotlarından ötürü hak ettiği unvanı alamadı" diye konuştu.

CÜ'deki programa Bakan Yıldız'ın yanı sıra Vali Ali Kolat, AK Parti Sivas Milletvekili Osman Kılıç, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, CÜ Rektörü Prof.Dr. İlyas Dökmetaş, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 2010-2011 Eğitim Öğretim yılı açılış töreninde konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ortaöğretim ve üniversite eğitiminin hızlandırılsası gerektiğini belirterek, "Son 8 yılda 82 yeni üniversite kuruldu. Bunların her birinin kalitesi tartışılır. Ama eğer o başlangıcı yapmazsanız adım atamazsınız. Okuyan insanlar üretken insanlardır. Herkesin okumayla barışık olması lazım. Bilişimin bu kadar arttığı bu kadar ilerlediği dönemlerde, okuma oranını mutlaka arttırmamız lazım." dedi. japonya ile yaptıkları işy birliği görüşmelerinde de eğitime önem verdiklerini ve Türkiye'ye bir üni versite yapmaları şyarktını koyrduklarını söyleyen Bakan Yıldız bununla ilgili bir konuyu Sivas'a kaydırabileceklerini dile getirdi. Türkiye'nin hala normalleşmeyi sağlayamadığını ifade eden Yıldız, "Hem öğretim üyelerini hem de öğrencilerimizin ülkeyi güçlendirmeleri yönünde şüphemiz yok. Buralar her zaman düşünen, üreten, aykırı düşünceleri de içerisinde barındıran bir yapıda olmalı. Bundan herhangi bir alınganlık ve korku içine girmeyelim. Bir dönemler komünizmden korkulup Rus dillerinin yasaklandığı, irticadan korkulup Arapça'nın yasaklanması gibi anlayışlardan vazgeçmemiz lazım. Bazı öğretim üyelerimiz asıllarından değil dipnotlarından ötürü hak ettiği unvanı alamadılar. Biz üniversitelerin ülkenin ve üniversitelerin kronikleşen şekil sorunlarını aşsınlar, statüko bekçiliği gibi bir görev üstlenmesinler istiyoruz. YÖK için çalışmalarımız sürüyor. Seçimden sonra önemli bir mutfak hazırlığı yaparak üniversitelerimizin görüşlerini de alarak bu konu çalışmaları yapacağız." dedi.

EN BÜYÜK BÜTÇE MİLLİ EĞİTİME

Dünyanın 17'inci büyük ekonomisi olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 100'üncü kuruluş yıldönümü olan 2023 yılındaki ilk hedefi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek olduğunu belirten Bakan Yıldız, "Biz göreve geldiğimizde en büyük bütçe Milli Savunma Bakanlığı'naydı. Ama şimdi en büyük bütçe Milli Eğitim'e kaymıştır. Bugün hiçbir komşusu ile sorunu olmayan Türkiye'nin bu konuda doğru bir tercih yaptığını düşünüyorum." diye konuştu.

CÜ'deki programın ardından Bakan Taner Yıldız, Valiliği ziyaret ederek Vali Ali Kolat ile bir süre görüştü. Valiye burada çeşitli kitaplar hedile edildi. Vali Kolat ayrıca Bakan Yıldız'ın yakasına Selçuklular'ın simgesi olan "Çift başlı kartal" rozeti taktı. Bakan daha sonra belediyeyi ziyaret ederek Başkan Doğan Ürgüp ile görüştükten sonra AK Parti İl Teşkilatı'na geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title