Haberler

Bakan Yıldız Kahramanmaraş'ta

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Partis’teki terör saldırılarıyla ilgili olarak, “Terör sana olurken iyi, bana olurken çok kötü böyle bir şey kabul edilemez. Terör’ün hedefi ortaktır ve insanlık suçuyla beraber gerek insani, gerek İslami gerekse diğer dinlerle alakalı birçok suç işlemektir” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Partis'teki terör saldırılarıyla ilgili olarak, "Terör sana olurken iyi, bana olurken çok kötü böyle bir şey kabul edilemez. Terör'ün hedefi ortaktır ve insanlık suçuyla beraber gerek insani, gerek İslami gerekse diğer dinlerle alakalı birçok suç işlemektir" dedi.

Bakan Yıldız, Kahramanmaraş'ta 4. Bölge Belediye Başkanları toplantında yaptığı konuşmada, şuanda dünyanın gündemini oluşturan terör olayları hakkında değerlendirmede bulundu. Yıldız, "Sultan Ahmet'te bir bomba patlatıldı, intihar bombacısı. Arkasından çok farklı yerlerde yine farklı girişimlerde bulunuyorlar ülkemiz için. Bölgemizin ne olduğunu anlatmama gerek yok, kuzeyde Rusya-Ukrayna-Kırım kriziyle beraber, İran'a yapılan yaptırımlar arkasından Arap baharıyla beraber Libya, Mısır, Suriye ve Irak'ın düştüğü durumlar; insanlık dramının tarihler boyunca anılacağı yapılar. Her ne sebeple olursa olsun, gerekçesi ne olursa olsun Paris'teki katliamın hiçbir şekilde tasvip edilebilir bir yanı olamaz, savunla bilir bir yanı olamaz ve buna en büyük tepkiyi bizler gösterdik. Peki Suriye'de binlerce öldürülen çocukların, kadınların, PKK terör eylemleriyle beraber kaybettiğimiz o kadar canın bunların bizde bıraktığı tesiri anlamak için ille de bir Paris katliamının olması mı gerekiyordu. Hangi dinden olursa olsun, hangi gerekçeyle olursa olsun böyle bir yapıyı tasvip etmediğimizi yıllar öncede söylemiştik. O zaman bizler mutlaka bununla alakalı ortak bir dil oluşturmamız gerekiyor dünyada. Terör sana olurken iyi, bana olurken çok kötü böyle bir şey kabul edilemez. Terör'ün hedefi ortaktır ve insanlık suçuyla beraber gerek insani, gerek İslami gerekse diğer dinlerle alakalı birçok suç işlemektir. O yüzden teröre dayalı bütün yapılarda, anlayışlarda dünyanın da ortak dili oluşturması gerekiyor. Aynen çevreyle, ekolojiyle ve iklim değişikliğiyle alakalı ortak paydaya konması gereken kavramlarda olduğu gibi" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Abdulhamit Gül ise ana muhalefet partisi lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu darbecilerle kol kola hareket ettiğini söyledi.

Gül, konuşmasının da şunları söyledi: "Kılıçdaroğlu kalkmış ben diyor İzmir gibi Şişli gibi yönetecem diyor bu ülkeyi. İnsan bir defa ağzına bu lafları alırken iyice bir düşünmesi lazım. İzmir'de ne varsa hükümetimizin yapmış olduğu destekle kaldı ki; yerel yönetimde yaptığı hiçbir hizmet yoktur, Şişli dediğiniz CHP Belediyeciliği artık kokusu bütün Türkiye'yi sardı. Tehditler var, mafyatik ilişkiler var. Düşünebiliyor musunuz Şişli'de belediye başkanı olarak filanı seçiyorsunuz, ama CHP anlayışı hep cuntacılıktan, mafyatik, belden aşağı vuruş teknikleriyle geliştiği için, geninde olduğu için siz filanı seçiyorsunuz ama o kişi istifa ediyor belediye başkanlığını sen yapacaksın diyor. Çünkü CHP hep vesayetten beslenmiştir. Şişlide yaşana şey New York mafyasına belediyeyi teslim eden bir anlayış vardır. Türkiye'de Şili'yi görünce, İzmir'i görünce, Çankaya'yı görünce insanlar ve genel başkanlarının SSK'yı batırdığını görünce de hükümeti yine AK Partiye vermeye devam ediyor. Çünkü başka bir muhalefet anlayışının Türkiye'ye yapabileceği hiçbir katkı yoktur."

Gül, konuşmasının sonunda ise, "CHP 27 Mayıs darbecileriyle kol kola, 12 Mart darbecileriyle kol kola, 28 Şubat darbecileriyle, 17 Aralık paralel yapıyla kol kola giren CHP anlayışı asla kazanamayacaktır. Bu Kılıçdaroğlu öyle bir darbe heveslisi, öyle bir darbe sevicisi ki; askerle kol kola giriyor, karşısında hangi kolluk kuvveti olursa olsun yeter ki AK Partiyi, meşru milletin iradesini ortadan kaldırmaya yönelik bir ittifak olsun, hemen o ittifakta yer alıyor. Bu ister asker olsun, ister polis olsun; darbe yapacağına, Ak Partiyi götüreceğine inansın Zabıtaya bile selam duran bir anlayış var maalesef bu kemal Kılıçdaroğlu. Ama bu millet bu vesayete asla izin vermeyecek" ifadelerine yer verdi.

Toplantıya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yanında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Kahramanmaraş milletvekilleri Seyde Beyazıt Kaçar, Sıtkı Güvenç ve Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Camtimur, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Ulaştırma ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş ile Adana, Adıyaman, Aksaray, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Sivas ve Yozgat il ve ilçe belediye başkanları katıldı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kahramanmaraş Taner Yıldız Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title