Haberler

Bakan Yıldız, İlk İftarını Madencilerle Yaptı

Güncelleme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ramazanın ilk iftarında maden işçileriyle yerin 560 metre altındaki kömür ocağında orucunu açtı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bakan Yıldız'ın galeriye girişi- Yıldız'ın yer altında incelemelerde bulunması- Bakan Yıldız ve beraberindekilerin, yaklaşık bir kilometre yürüyerek ulaştıkları üretim bölgesindeki detaylar- Yıldız'ın çalışmalarla ilgili bilgi alması- Yıldız'ın kazmayla kömür çıkarması- Yıldız'ın iftar sofrasına oturması- Maden işçisinin Kur'an ve ezan okuması - Yıldız'ın kömür işçileriyle birlikte orucunu açması- TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğl'nun Bakan Yıldız'a, İşçi Okuma Kitabı ile kömürden yapılmış süs eşyası hediye etmesi Bakan Yıldız, ilk iftarını madencilerle yaptı- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, ramazanın ilk iftarında yerin 560 metre altında madencilerle oruç açtı- Bakan Yıldız: - "TTK'nın Zonguldak'ta yer altında 300 kilometrelik galerisi var. Zonguldak'tan Ankara'ya kadar yol karşılığı yer altında galeri mevcut" Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ramazanın ilk iftarında maden işçileriyle yerin 560 metre altındaki kömür ocağında orucunu açtı. AK Parti'den Zonguldak milletvekili seçilen Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci ve diğer ilgililerle TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağına giren Bakan Yıldız, karşılaştığı madencilerle sohbet etti."Fayton" vagon sistemiyle yaklaşık 2,5 kilometre ilerideki galeriye giden Bakan Yıldız ve beraberindekiler, yaklaşık bir kilometre yürüyerek ulaştıkları üretim bölgesindeki çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Yıldız, burada kazmayla kömür çıkardı.Bakan Yıldız ve beraberindekiler, iftar vaktinin gelmesiyle eksi 560 kodunda kalas ve odun parçalarından hazırlanan sofraya konuk olarak kömür işçileriyle oruçlarını açtı. Sofradaki bir soğanı eliyle vurarak parçalayan Yıldız, maden işçilerine ikramda bulundu.İstekleri üzerine madencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Yıldız, daha sonra işçi asansörüyle yer üstüne çıktı.- "Yeraltında 300 kilometrelik galeri"Bakan Yıldız, kuyu başında gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazanın ilk gününde maden ocağında işçilerle iftar yaptıklarını söyledi. TTK Kozlu Müessesine ait yer altında 60 kilometrelik galeri bulunduğunu anlatan Yıldız, "TTK'nın Zonguldak'ta yer altında 300 kilometrelik galerisi var. Zonguldak'tan Ankara'ya kadar yol karşılığı yer altında galeri mevcut. Denizin altına kadar girmiş olduk. Eksi 560 metreye indik. Farklı bir duygu. Önemli olan orada işçi kardeşlerimizle yaptığımız iftardı. Bir sonraki ramazanda iftarda madenci kardeşlerimizle kimler olacak, olmayacak. Bütün kardeşlerimize Allah sağlıkla çalışmayı nasip etsin" diye konuştu.TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, Bakan Yıldız'a, İşçi Okuma Kitabı ile kömürden yapılmış süs eşyası hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Taner Yıldız Zonguldak Kozlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title