Haberler

Bakan Yıldız'dan "Terör" Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bölücü terör, bizim azim ve kararlılığımız sayesinde erimeye mahkumdur."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bölücü terör, bizim azim ve kararlılığımız sayesinde erimeye mahkumdur. Eğer bölücü terör örgütü uzantısı olanlar, demokrasiye ve bizzat bulundukları meclise inanıyorlarsa mücadelelerini sandıkta vermelidirler" dedi.

Erzincan'da bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti İl Başkanlığının iftar programına katıldı. Yaklaşık 800 kişinin davetli olduğu yemek sonrası konuşan Bakan Yıldız, yaşanan terör olaylarına değindi. Yıldız, kalleş saldırıların terörle mücadele kararlılığını perçinlemekten başka bir sonuç vermeyeceğinin altını çizerek, "Bölücü terör, bizim azim ve kararlılığımız sayesinde erimeye mahkümdur. Bunu hep beraber inşallah dünya gözüyle göreceğiz. Bölücü terörle en etkili bir şekilde mücadele ederken, elbette ki bizim Kürt vatandaşlarımızı, tabii ki bunun ayrı bir yerinde tutacağız. Biz onlarlayız, onlar bizimle. Onların sahibi biziz, çünkü biliyoruz ki terör örgütünün kalleşçe eylemleri aynı zamanda bizim Kürt kardeşlerimizi de vuruyor. İktidara geldiğimizden bu yana Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde hayat standartlarını yükseltebilmek için pek çok adım attık. Atmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

"Bu arada terör örgütünün kanlı eylemleri de durmadı. Bu katil sürüsünün derdi Kürt kökenli vatandaşlarımızın da aynı zamanda refah seviyesiyle alakalı, onların onur ve özgürlüğü ile alakalı değil, bunun çok iyi bilinmesi lazım" diye devam eden Yıldız, "Bizzat bunun istismarını yapıyorlar. Kürt kökenli vatandaşlarımızın da istismarını yapıyorlar ve uluslararası şer odaklarının emri ile bunları yerine getiriyorlar. En son saldırılar, bunun en bariz göstergeleridir. Bunların meclisteki siyasi uzantıları da böyle bir sorumun çözümünü bulmaktan daha ziyade, bırakın çözüm bulmayı, benzer direktifleri almaya devam ediyorlar ve

bizim icraatlarımız tüm güvenlik güçlerimizle beraber sonuna kadar, onlar 'biz silahı bıraktık' diyene kadar bu mücadele sürecek. Eğer bölücü terör örgütü uzantısı olanlar, demokrasiye ve bizzat bulundukları meclise inanıyorlarsa mücadelelerini sandıkta vermelidirler" ifadelerini kullandı.

Bakan Yıldız, Suriye'nin kuzeyinde PKK yanlısı grupların sözde bir kısım oluşumlar içinde bulunmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Türkiye'nin hemen yanı başında kendisine düşman bir unsurun barınmasına asla ve asla müsaade etmeyiz. Piyasada gezen haritalar bir hayal mahsulüdür" dedi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Taner Yıldız Ak Parti Erzincan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title