Haberler

Bakan Yıldız: "Bazı Şeylerin Özrü Olmaz''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bazı şeylerin özrü olmaz. Kaldı ki bu ülkenin değerlerine laf atıp saldıranlar, özür de dilemiyorlar" dedi.

Bakan Yıldız, Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Kayseri milletvekili Dr. İsmail Tamer ile Dayanışma Gecesi'ne katıldı. Gecede konuşan Yıldız, Kayseri'nin, İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra bağrında en fazla, şehir dışından gelenleri barındıran, beraber yaşayan şehir olduğunu ifade etti. 8, 5 yıl içinde Türkiye'de çok önemli değişiklikler olduğunu belirten Yıldız, Türkiye'nin bölgesinde itibar kazanan, itibar kazandıkça güçlenen bir yapı içerisinde olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin dünyadaki büyümeden daha fazla büyümeye karar verdiğini vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti: "Eğer böyle olmasaydı ilk 26 ekonomi arasından ilk 17 ekonomi arasına giremezdik. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ne dedi (2023 yılında dünyadaki ilk 10 ekonomi arasına gireceğiz) dedi. Bunu yapabilmek için gece gündüz demeden, uzak yakın demeden, akraba komşu demeden tek tek çalışacağız. Bakın 2002 seçimlerinde her 3 seçmenden birinin AK Parti dediği dönemden geldik. Şimdi inşallah her 2 seçmenden birinin AK Parti dediği döneme gireceğiz.

Bakın kuyruklara alışmıştık. Kuyruklarda nasıl birbirimizin hakkını yememeliyiz bunu söylerdik. Ama hiç kuyrukların nasıl biteceğini konuşmazdık. Kuyrukta niye beklediğimizi birbirimize sormazdık. Şimdi artık kuyrukta beklemek yok. Ziraat Bankası'ndan emekli maaşını alabilmek için benim emekli amcam ve teyzem sabah namazında yola çıkmaz mıydı? Ama şimdi öyle değil, maaşını gerekirse evinde teslim ediyoruz. Bakın daha neler neler? Memurlar arasında yolsuzluk olurdu, (neyse kardeşim başka türlü geçinemez) diye birbirimizi avuturduk. Var mıydı böyle şey? Bunu hiçbirimizin makul görmeye hakkı yok. Yolsuzluğun, yoksulluğun, yasakların da baş düşmanı biziz dedik. 8, 5 yılda yapılanları burada tek tek anlatamayız. "

Konuşmasında, "Türkiye'de ne oldu, gömülü altın mı bulduk? Ama insan kaynağını bulduk" diyen Yıldız, şunları kaydetti: "Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bu şehirden de cumhurbaşkanımız çıktı. Milletvekillerimiz gece gündüz demeden çalışıyorlar. Burada bizim düşündüğümüz gibi düşünmeyenler olabilir. Binnaz Toprak diye bir profesör var. İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığında (Her nefis ölümü tadacaktır) yazısı var, bütün mezarlıkların girişinde yazar. Biz bunu çocukluğumuzdan beri öğrendik. Tabii ki doğmuşsak büyüyeceğiz ve Allah bize ömür verdiği kadar yaşayıp sonra da ahirete gideceğiz. Bu yazıya CHP milletvekili adayı (sinir bozucu) dedi. Bu ülkenin değerlerine, Kuranı Kerim'de geçen ayete de saygı duymuyorsun. O yüzden sağduyulu vatandaşım, ferasetine, basiretine, sezgilerine güvendiğim vatandaşım işte bunları ayıklayacak. Bunların kendisinin başına gelmesini tabi ki engelleyecek. Bazı şeylerin özrü olmaz. Kaldı ki bu ülkenin değerlerine laf atıp saldıranlar, özür de dilemiyorlar. Biz bunları makul görme hakkına sahip değiliz. Onun cevabını 12 Haziran'da sandıkta benim güzel insanım verecek. "

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun (Ben çiftçinin borçlarının hepsini affedeceğim) dediğini de anımsatan Yıldız, şöyle devam etti:

"Böyle bol keseden atmak yok. Biz çiftçi borçlarının hepsini yapılandırdık. Faizlerin hepsini çiftçimiz ödeyebilsin diye affettik. 46 çiftçi sulama kooperatifi bize gelip, (eğer siz faizleri affedersiniz biz asıl borçları ödeyeceğiz) dediler. Şimdi biz borçların yapılandırılmasıyla ilgili sözü çiftçi kardeşimize bırakıyoruz. Gelecekler, borçlarını yapılandırıp 5 yıl taksit yapacaklar. Ben bunun aslını da affedersem şimdiye kadar, zamanında dürüstçe borcunu ödeyen çiftçimize haksızlık etmiş olurum. O yüzden ödeyenle ödeyecek olan yapıyı mutlaka kurgulandırmamız gerek. Mutlaka böyle davranmalıyız ki vatandaşımızın, çiftçimizin, memurumuzun adalet duygusu zedelenmesin. "

- KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title