Haberler

Bakan Yıldız, Bayburt'ta Temaslarda Bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bayburt'ta bir dizi temaslarda bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bayburt'ta bir dizi temaslarda bulundu.

Bakan Yıldız, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Başkan Hacı Ali Polat yaptığı konuşmada, "Ankara'dayken Devlet Su İşleri Camiinde Cuma çıkışı yanınıza gelmiştim. Bayburt'taki trafoların deplasesi ve iletim hatlarının yer altına alınmasıyla ilgili talepte bulunmuştum.2011 yılında 4,8 milyon TL tahsilat ayrıldı ve şu ana kadar 17 trafomuz ya değişti ya da değişme yoluna girdi.19 km de iletim hattı yer altına alınmış durumda. TEDAŞ ile birlikte bu konuyu karşılıklı anlayış içersinde hallettik. Trafolar gerçekten görüntü kirliliği oluşturuyordu. Trafiği aksatıyordu. O konudaki desteğinizden dolayı teşekkür ediyorum.

Doğal gaz konusunda başta Başbakanımız olmak üzere size çok minnettar.2007 Yılında Başbakanımız söz vermişti. Bizde teşkilatın içindekiler olarak bile acaba demiştik. Ama ben göreve 2009 da başladım. O zaman 50 abone vardı. Şimdi yüzde 95lik oranla Türkiye'de çok öndeyiz. Bu konun sıkıntısı cadde ve sokaklardaki yolların bozulmasıydı onu da geçen seneki ve bu seneki çalışmalarımızla telafi ettik. Bizim özellikle sizin alanınıza giren bir çalışmamız var onu arz edeyim. Bizim belediye olarak bir hes çalışmamız var. 6 mgw gücünde. Bütün lisanları alınmış projesi çizilmiş durumda. Tribün teklifleri aldık. İhale aşamasındayız. İnşaat olarak ta 4 km tünel ve kanal olmak üzere iletim hattı var. Bu konudaki durumu ben il başkanları toplantısında saygıdeğer Başbakanımıza arz etmiştim. Ülkemizde yaklaşık 1.500 tane hes yapılacak ve bunların tribünleri 5-6 milyar dolar ediyor. Bu paranın dışarı çıkmaması gerekiyor. Şuan da biz o konuda karar aşamasındayız. 3 g belgesi aldıktan sonra 7 firmadan teklif aldık. Şuanda karar veremiyoruz. Bizim bu hesin dışında bir başka çalışmamız daha var Çoruh üzerindeki 1000 kw nin altındaki mikro hesler lisansa tabi değil. Çoruh'ta1.3 mgw gücünde bir potansiyel var. Bu konuda ciddi manada mikro hes tribünü sıkıntımız var. Bunun dışında Çoruh'un yukarılarında britler oluşturduk ve her britte 150 kw lik bir güç söz konusu ama ona hangi tribünü koyacağız. Üretici şuanda belli değil. Bu britler den 20 tane yapma şansımız var buda 3 mgw gücünde bir enerji demek." dedi.

Bakanın Taner Yıldız Bayburt ziyaretinde belediyenin çalışmalarından memnuniyetini dile getirerek yaptığı konuşmada; "Başkanım seni bu girişimlerden dolayı tebrik ediyoruz. Yani bu enerji sektörüyle alakalı çok iyi bir çalışma. Bu manada siz hiç uğraşmayın. Arkadaşlar danışmanlık yapsınlar. Hangi mikro hes konması lazım hangi tribün konması lazım. Onlar çalışmalarını yapsınlar Bayburt Belediyesi'ne de o raporu sunsunlar. Haliyle belediyenin enerji sektöründe yoğunlaşarak çalışma yapacak hali yok. Bizim arkadaşların yapması lazım. O yüzden biz bu çalışmayı buraya yapalım. Yalnız buralarda görüntü sıkıntısı doğurmadan, tabii yapıyı bozmadan yapmak lazım. Bizde Bayburt Belediyemizi yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ediyoruz. Seçim döneminde ben Başbakanımıza refakaten gelmiştim ve Bayburt'ta iyi bir moralle başlamıştık. O yüzden Bayburt bizim her zaman göz bebeğimiz. Tabii güzellikleriyle, tarihi güzellikleriyle, kültürel varlıklarıyla Türkiye'nin göz bebeği olan illerimizden biri. Bizde enerji bakanlığı olarak bundan sonra özel sektör marifetiyle yürütülecek elektrik dağıtım hizmetlerinde vatandaşlarımıza daha iyi hizmet getireceğiz. Doğal gazda da hamdolsun bir sıkıntı yaşanmadığını görüyorum. Bu yapısı güzel insanımıza ne kadar hizmet getirsek azdır. Bende Bayburt'ta bulunmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum." diye konuştu.

Bakan Yıldız, daha sonra şehit ve gazi ailelerine verilen iftar yemeğine katılarak ardından Ulu Camisinde teravih namazını kıldı. Bakan Yıldız, Bayburt'tan Trabzon'a geçecek. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bayburt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
title