Haberler

Bakan Yıldırım: Yatırımlarımız Şehitlerimizi Onurlandırmanın Birer Hizmet Kapısıdır

Yalova'da konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Yaptığımız yol, tünel, havaalanı, hızlı tren, tersane, indirilen her gemi aslında şehitlerimizi onurlandırmanın birer hizmet kapısıdır." dedi.

Yalova'da konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, teröre karşılık ülke genelindeki yatırımlarının devam edeceğini belirterek, 'Yaptığımız yol, tünel, havaalanı, hızlı tren, tersane, indirilen her gemi aslında şehitlerimizi onurlandırmanın birer hizmet kapısıdır. Ülkemizin birliğini, beraberliğini, 74 milyon vatandaşımızın kardeşliğini, her şeyden çok üstünde tutuyoruzö dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Yalova-Altınova Beşiktaş Tersanesi'nde gemi indirme törenine katılmak üzere Yalova'nın Altınova İlçesi'ne gitti. Burada Altınova Belediye Başkanı Metin Oral'ı ziyaret eden Bakan Yıldırım'a İznik Çinisi işlemeli tabak hediye edildi. Gazetecilerin 'BDP'nin Meclis'e katılma kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Bakan Yıldırım, 'Biz bu konularla ilgilenmiyoruz. Biz ülkenin birliği, beraberliği, kardeşliği ve huzuru ile ilgileniyoruz. Katılırlarsa hoş geldi sefa geldi. Katılmazlarsa değişen bir şey olmaz" diye cevapladı.

Bakan Yıldırım, daha sonra Altınova Beşiktaş Tersanesi'nde 'Gobustan' isimli geminin denize indirilme törenine katıldı. Törende ulaşım alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Yıldırım, geçtiğimiz gün Başbakan Erdoğan ile birlikte 15 bin kilometre duble yolun açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, bununla birlikte duble yolun 21 bin 220 kilometreye ulaştığını açıkladı. Ankara'Konya hızlı tren projesinin de hayata geçirildiğini ifade eden Yıldırım, "Bu iki il arasındaki mesafe git-gel 6 saat olmaktan çıktı. Nostalji oldu. Tarihe karıştı. Burada ulaşım 3 saate inmiş durumda" dedi.

İstanbul'u İzmir'e bağlayacak otoyolun temelinin atıldığını kaydeden Bakan Yıldırım, bu projenin de hayata geçmesi ile birlikte kesintisiz 3 buçuk saat ulaşımın sağlanacağına dikkat çekti. Altınova ve İstanbul için bu projenin çok önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, projenin bölge cazibesini arttıracağını kaydetti. Bölgenin istihdam ve ülke ekonomisine katma değer sağlayacağına işaret eden Bakan Yıldırım, "9 viyadük ve 2 tünel ile Bursa, Balıkesir, Manisa'dan İzmir'e bağlanmış olacak. Projeye bu yılbaşı başlanacak. Bu köprü dünyanın ikinci büyük köprüsü" diye konuştu.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN 1950 BÜTÇESİNDEN DAHA BÜYÜK BİR PROJE"

Projenin toplam bedelinin 11 milyar lira olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Kamulaştırma hariç bu bedel. Bu ne anlama geliyor" Biz bu projeyi Yap-İşlet-Devret ile gerçekleştirdik. Bu proje 30 yıldan beri Türkiye'nin gündeminde. Defalarca ihale oldu, iptal edildi, gerçekleştirilemedi. Bu projenin büyüklüğü Türkiye Cumhuriyeti'nin 1950 yılındaki milli gelirinden daha büyük. Parasal büyüklüğünü kastediyorum. Bu Türkiye'nin gücünü gösteriyor. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini gösteriyor. Şu anda dünyada başlayan 5 büyük proje arasında yer alıyor. Avrupa'nın en büyük projesi ve Türkiye böyle bir projeyi başaracak güven ve istikrara sahip oldu. Bundan hepimiz gurur duymalı, övünmeliyiz. Bu ülkemizin, milletimizin başarısıdır. Bunun gibi birçok projemiz var" dedi.

"YATIRIMLAR BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ İÇİN DEVAM EDECEKTİR"

Yapılan yatırımların önemli mesajlar içerdiğini vurgulayan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm hizmetlere karşılık, insanlık dışı hain pusularla, saldırılarla insanlarımızın kanını döken, birlik ve beraberliği zedelemeye çalışan, Türkiye'nin geleceğini karanlığa gömmeye uğraşan, şer güçlere ve onların arkasındakilere çok önemli bir mesajdır. Kuvvetli bir tokattır. Bu projeler artarak devam edecektir. Ülkemizin kalkınması, milletimizin birliği ve beraberliği için devam edecektir. Bunu yaptığımız her yol, her tünel, havaalanı, her hızlı demiryolu, her tersane, indirilen her gemi aslında şehitlerimizi onurlandırmanın birer yolu, birer hizmet kapısıdır. Tüm bu gelişmelerde ülkemizin birliğini beraberliğini, 74 milyon vatandaşımızın kardeşliğini her şeyden çok üstünde tutuyoruz."

"GEMİCİLİK SEKTÖRÜNÜ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Yaşanan ekonomik krizde en çok etkilenen sektörlerden birisinin gemicilik olduğuna işaret eden Bakan Yıldırım, istihdamı yoğun olan bu sektörün ilerlemesi için desteklere devam edeceklerini kaydetti. Gemicilik alanında önemli gelişmeler yaşadıklarına da değinen Bakan Yıldırım, eskiden 8-10 yılda gemi teslim süresinin artık 7 ay gibi bir sürece gerçekleştirildiğini belirtti. Konuşmaların ardından 'Gobustan' isimli gemi denize indirildi. Bakan Yıldırım daha sonra tersanenin sosyal tesislerinde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title