Haberler

Bakan Yıldırım Ordu'da

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin Son 4 Yılda Dünya Gemi İnşa Sektöründe 22. Sıradan 8. Sıraya Yükseldiğini Belirterek, "Türkiye 2013 Yılına Kadar Avrupa ile Asya Arasında Gemi İnşa Üssü Olacak, Bunu İlan Ediyorum" Dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin son 4 yılda dünya gemi inşa sektöründe 22. sıradan 8. sıraya yükseldiğini belirterek, "Türkiye 2013 yılına kadar Avrupa ile Asya arasında gemi inşa üssü olacak, bunu ilan ediyorum" dedi.

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde bulunan Karadeniz Gemi İnşa Sanayi A.Ş.'de yapımına 14 ay önce başlanan Dora Denizcilik'e ait 123 metre uzunluğunda ve 7 bin 800 dwt ağırlığında highland tanker tamamlanarak, bugün törenle denize indirildi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı törende AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya ve Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl de hazır bulundu.

Tersane alanında düzenlenen törende konuşan Bakan Yıldırım, Karadeniz'de bir gemiyi daha denize indirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bugüne kadar Karadeniz'de hep 8 bin 500 kilometre kıyı şeridine sahip olmakla övünüldüğünü, ancak ilaç olsun diye bir tersane bile yapılmadığını ifade eden Yıldırım, "Bu 4 yılda 250 milyon YTL'lik 20'nin üzerinde balıkçı barınağı yapıp hizmete açtık. Artık bundan sonra tersanelere önem veriyoruz. Karadeniz kıyı sahil şeridi bir tersaneler bölgesi olacaktır. Halen Trabzon-Sürmene, Ordu-Gülyalı ve Fatsa, Sinop-Gerze, Zonguldak-Kilimli ve Sakarya'da inşa edilmek üzere tersane alanları tahsis edildi. Yine Ordu-Perşembe ve Bartın'da yat limanı inşa edilecek. Kastamonu-İnebolu'da inşa edilen tersane kısmen faaliyete geçti. Samsun-Terme'de de bugün bir tersanenin temelini atıyoruz. İşte nereden nereye geldik. Verdiğimiz destekler boşa gitmedi" diye konuştu.

Türkiye'nin son 4 yılda gemi inşa sektöründe büyük bir hamle yaptığına dikkat çeken Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Son 4 yılda yaptığımız hamlelerle Türkiye gemi inşa sektörü, dünya genelinde 22. sıradan 8. sıraya çıktı. Bunları yeterli görmüyoruz. 2013'e kadar Türkiye, Avrupa ile Asya arasında gemi inşa üssü olacak, bunu ilan ediyorum. Denizciliğimiz altın yıllarını yaşıyor. Tersanelerimiz şu anda dolu olduğu için armatörlerimiz başka ülkelerin tersanelerinde gemi inşa ettiriyor. Çünkü tersanelerimiz 2010 yılına kadar dolu. Aynı zamanda yat inşaatında da Türkiye bir marka oldu. Bizim yatlar artık dünyada parmakla gösteriliyor. Şu anda yat inşa limanlarımızda 120 tane yat inşa ediliyor. Bunun 83'ünü yabancılara yapıyoruz."

Bakan Binali Yıldırım, Ünye'de yenen öğle yemeğinden sonra Samsun'un Terme İlçesi'nde yapılacak tersanenin temel atma törenine katıldı.

(MAK-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title