Haberler

Bakan Yıldırım'ın Eşine Yılın Annesi Ödülü

İzmir'de iki yıl önce kurulan Eğitim Gönüllüleri Derneği, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ı 'yılın annesi' seçti.

İzmir'de iki yıl önce kurulan Eğitim Gönüllüleri Derneği, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ı 'yılın annesi' seçti. Semiha Yıldırım, "Bu toprakların annelerin yüreği o kadar büyüktür ki, canlarını evlatları için gözlerini kırpmadan kınalayıp vatana şehit vermişlerdir. Acılarını yüreklerine gömerek, büyüklüklerini ispatlamışlardır. İşte bu yüzdendir ki cennet anaların ayaklarının altındadır kutlu seslenişi, anneler için söylenmiştir" dedi.

İzmir Eğitim Gönüllüleri Derneği (İEGD) tarafından düzenlenen yılın annesi ödül töreni Bornova'daki Ege Üniversitesi Rektörlüğü Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Ödül töreninde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Ak Parti İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, İlknur Denizli, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın eşi Berrin Kıraç, Ak Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül'ün eşi Nuriye Şengül ve çok sayıda davetli katıldı.

İEGD İzmir Şube Başkanı Hüseyin Dönmez, Bakan Yıldırım'ın başarısının arkasında bir kadın olduğunu düşünerek "yılın annesi' ödülünü Semiha Yıldırım'a vermeyi uygun bulduklarını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, geleceğe umutla bakan, çalışkan, idealist nesillerin yetişmesinde en büyük katkıyı annelerin yaptığını belirterek, "Bir ülkenin gerçekten mutlu bir geleceğe sahip olabilmesinin yolu annelerin yüreklerini kazanmaktan, annelerin yüzünü güldürmekten geçiyor. Nefes aldığımız her gün annelerin merhametini, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışabilmek hepimizin görevidir. Ne mutlu ki bu topraklarda yüz yıllar boyunca annelerin değerinin bilindiği topraklar olmuştur. Bu toprakların annelerin yüreği o kadar büyüktür ki, canlarını evlatları için gözlerini kırpmadan kınalayıp vatana şehit vermişlerdir. Acılarını yüreklerine gömerek, büyüklüklerini ispatlamışlardır. İşte bu yüzdendir ki cennet anaların ayaklarının altındadır kutlu seslenişi, anneler için söylenmiştir. Bu toprakların işte bu yüzden Anadolu'dur. Bu topraklarda anneler ve annelik kutsal görünmüştür. Bundan sonra da böyle olacaktır" dedi.

ANNENİZ YAKINDAYSA HER GÜN ZİYARET EDİN

Ak Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli de, "Anne olmak için çocuğunuzun olması gerekmiyor. Ayağı takılıp yere düşen çocuğun gözündeki yaşları silip içiniz eziliyorsa siz annesiniz. Dünyadan göçtükten sonra bıraktığınız binalar, kitaplar önemli, ama evladınızın sizin için ettiği hayır duası hepsinden önemli. En büyük eserlerimizin kıymetini bilelim. Onlar da annelerinin değerini bilsin. Anneleriniz yakındaysa gidin her gün ziyaret edin. Uzaktaysa arayın. Hepimizin bir gün bu sese soluğa ihtiyacı olacak. Onlardan sevginizi esirgemeyin" dedi.

Ak Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema ise, " Şefkatin hoşgörünün temel kaynağı annelerimiz. Son 10 yılda anneler ve kadınlarımız için birçok yasa yürürlüğe girdi. Devletin yaptığı sosyal yardımların yüzde 70'i annelere yapılıyor" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Semiha Yıldırım Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
title