Haberler

Bakan Yıldırım'dan 3. Nesil Telefon Açıklaması

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 'Kamuoyunda '3. Nesil' Telefon Olarak Adlandırılan Teknolojinin Günlük Hayata Girmesi Konusunda Adım Attıklarını Belirterek, "Yıl Sonuna Kadar Lisans İhalesini Yapacağız" Dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 'kamuoyunda '3. Nesil' telefon olarak adlandırılan teknolojinin günlük hayata girmesi konusunda adım attıklarını belirterek, "Yıl sonuna kadar lisans ihalesini yapacağız" dedi.

Açılış programı sebebiyle geldiği Ordu'nun Ünye İlçesi'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3. nesil telefonlarla her insanın yanında 24 saat bulunacak bir yardımcıya kavuşacağını belirtti. Bunun altyapısının oluşturulması için hazırlıklara başladıklarını ifade eden Yıldırım, "Lisans ihalesini yıl sonuna kadar yapacağız. İhaleye 3 talipli olmasını bekliyoruz. Taban 500 milyon YTL'de tutulacak gerisi açık artırma usulü olacak. Mevcut telefon şirketleri ihaleye girer ve lisans alırlarsa mevcut yapılarına küçük bir ilave yapacaklar. Memlekete hayırlı olsun, önemli bir hizmet" diye konuştu.

Avrupa'da bir kaç yıl önce 3. nesil telefonlar için yüksek rakamlı ihaleler yapıldığını, ancak bunun ekonomik olmadığının ortaya çıkması üzerine başarısızlıkla sonuçlandığını da hatırlatan Bakan Yıldırım, "Biz aynı hataya düşmeyeceğiz. Fiyatları makul bir seviyede tutacağız. Yüksek tutarsak bu sefer firmalar yatırım yapamaz, hizmet götüremezler. Bizim hedefimiz hem kamu hem vatandaş kazansın istiyoruz" şeklinde konuştu.

(MAK-SA-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title