Haberler

Bakan Yıldırım'a YYÜ'den Fahri Doktora Unvanı

Güncelleme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından törenle 'fahri doktora' unvanı verildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından törenle 'fahri doktora' unvanı verildi.. Bakan Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, terörle mücadeleye 400 milyar dolar harcandığını belirterek, Ülke hizmetine harcasaydık 400 köprü, Marmaray gibi 180 proje gerçekleştirilirdi. 11 yıldır yol yapmak için, havaalanı yapmak için terörle mücadele ediyoruz. Onlara inat yapıyoruz dedi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile birlikte Van'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı Ferit Melen Havaalanında Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve partililer karşıladı. Buradan YYÜ'ne geçen Bakan Yıldırım, Rektör Prof. Dr. Peyami Battal'ın makamında bir süre görüştükten sonra Kültür Merkezi'ndeki doktora törenine katıldı. Açılış konuşumasını yapan Rektör Battal, senato kararını okuduktan sonra Bakan Yıldırım kürsüye çıkarak cüppe giydi. Deprem sonrası bakanlığı tarafından Van'a yapılan yatırımları anlatan Bakan Yıldırım, 'doktora unvanı' verilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Üniversite için de üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirten Bakan Yıldırım, Depremin ardından Van'a yapılan yatırımların tutarının 6 milyar lira. 11 yılda ulaştırma alanında Van'a 2.2 milyar liralık yatırım yapıldı. Hala 1.4 milyar liralık yatırım da devam ediyor. Van'ın toplam bölünmüş yol uzunluğunu 472 kilometreye çıkardık. Biz dedik ki, yol ticaret değildir. Yol medeniyettir dedi.

YOL YAPMAK İÇİN TERÖRLE MÜCADELE EDİYORUZ

Yolların, birliğin, kardeşliğin gelişmesi için yapılan en önemli hizmetlerden biri olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, şöyle dedi

11 yıldır yol yapmak için, havaalanı yapmak için terörle mücadele ediyoruz. Onlara inat yapıyoruz. Çünkü terörün sömürü kaynağı gelişmemişliktir. Yol ve havalimanı yaparsanız vatandaş uyanıyor, törörün hareket alanı daralıyor. Hakkari havaalanını yaptırmamak için çalışıyorlar. Ama biz kararlıyız yapacağız. Şırnak'a karşı çıktılar. Şantiyeleri yaktılar. Ama sonunda açtık adını da Şerafettin Elçi Havalaanı koyduk. Yolları böldük, hayatları, milleti birleştirdik. Şimdi Ovit'e dünyanın ikinci büyük tünelini yapıyoruz. 2017'de açılışını yapacağız. 10 yılda 150 kilometre tünel yaptık. Cumhuriyet tarihi boyunca sadece 50 kilometre tünel yapılmıştı. Bölünmüş yollarla birlikte zaman kayıpları ortadan kalktı. Az akaryakıt harcanarak hava daha az kirletildiği gibi, bölünmüş yollardan dolayı ölümler yüzde 52 azaldı.

TERÖRE HARCANAN PARA HEBA OLUP GİTTİ

30 yıldır hem maddi kaynakların hem de insan kaynağının heba olduğuna dikkati çeken Yıldırım, 30 bin askerimizi, polisimizi, sivil insanımızı kaybettik. Teröre harcanan 400-600 milyar dolar kaynağımız heba olup gitti. 400 milyar doları ülke hizmetine harcasaydık, 400 tane üçüncü köprü, Marmaray gibi 180 proje gerçekleştirilirdi. Barışa, kardeşliğe ve huzura her zamandan daha çok ihtiyacımız var diye konuştu.

ERDOĞAN BİR TAKA KAPTANININ OĞLUDUR

Törende konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise, bugün Türkiye'yi halkın çocuklarının idare etmesinin birilerini rahatsız ettiğini ileri sürdü. Kendisinin Van'ın kuş konmaz kervan geçmez bir köyünde dünyaya geldiğini ve cumhuriyet döneminin en uzun süre Milli Eğitim Bakanlığı'nı yaptığını belirten Hüseyin Çelik, Recep Tayyip Erdoğan bir taka kaptanının oğludur. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bir tornacı esnafının oğludur. O kendine seçkinci gözüyle bakan zihniyet hakikaten halkın çocuklarının kendisini idare etmesini ve Türkiye'ye yön vermesini hazmedemiyor. Ama onlar ne derse desin, halkla bu gönül birliği devam ettiği sürece bu kervan Allah'ın izniyle yürüyecek dedi.

Konuşmaların ardından YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Bakan Yıldırım'a Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaşımı ve İşletme Mühendisliği alanında doktora diplomasını verdi. Törenin ardından YYÜ Su Ürünleri Fakültesi'nin araştırma teknesi gezildi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Hüseyin Çelik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title