Haberler

Bakan Yazıcı İSO Meclis Toplantısı'nda Konuştu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Yetişmiş insan gücüyle, sağlam temellere oturmuş sanayi perspektifini gerçekleştirdiğimizde, oluşmuş ya da oluşacak krizlere karşı daha dayanıklı olacağız" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Sanayi Odası Ağustos ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bugün nüfusuyla, müteşebbisiyle, ekonomik gücüyle gerçekten büyük bir ülke olduğunu belirterek, bunun altında yatan güven ve istikrarı öncelikle halkın sağladığını, kendilerinin de bunu sürdürdüğünü ifade etti.

Yeni küresel kriz olasılığından bahsedildiğine dikkati çeken Yazıcı, hükümetin bu konuda son derece hazırlıklı olduğunu, hiçbir durumu ihtimallere terk etmediğini söyledi.

Yazıcı, Türkiye'de önemli ölçüde vergisiz akaryakıt kullanımı bulunduğunu, akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele konusuna kararlılıkla eğileceklerini, gerektiği yerlerde yasa çıkaracaklarını, gerektiği yerlerde operasyonlar yapacaklarını söyledi.

"HİÇBİR ZAMAN SANAYİCİMİZ, KIDEM TAZMİNATI RİSKİ KORKUSU TAŞIMASIN"

Bakan Yazıcı, "Hiçbir zaman sanayicimiz, yatırım yapan insanımız, kıdem tazminatı riski korkusu taşımasın. İnsanlarımızı bu korkulardan kurtarmalıyız. Bunu yaparken devletin de emeğin, çalışanın hakkını, sosyal barış önceliğini gözeterek korumasını formüle etmeliyiz" diye konuştu.

Hizmet sektörünü önceleyerek bir ekonomik yapı oluşturulamayacağını, güçlü bir sanayi sektörünün varlığının, ekonominin sağlam temellere oturması bakımından zorunlu olduğunu dile getiren Yazıcı, "Yetişmiş insan gücüyle, sağlam temellere oturmuş sanayi perspektifini gerçekleştirdiğimizde, oluşmuş ya da oluşacak krizlere karşı daha dayanıklı olacağız. Bu alanda da hükümetimiz çalışmaları sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

EKONOMİK FAALİYETTE BULUNAN BÜTÜN İŞLETMELERE KİMLİK NUMARASI VERİLECEK

Yazıcı, bakanlığının yeni faaliyetlerinden olan ticaret alanında ise iç ticaret müdürlüğünde merkezi sicil kayıt sistemi ile ekonomik faaliyette bulunan bütün işletmelere, TC kimlik numarasında olduğu gibi bir kimlik numarası verileceğini, şirketlerin faaliyetlerinin internet üzerinden izlenebileceğini söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bazı meclis üyelerinin sorunlarını dinledikten sonra söz aldı. Yazıcı, bu tür toplantılarda dile getirilen, kendisine iletilen konulara ilişkin olarak çalışma arkadaşlarına talimat verdiğini, onların çözülebilecek olan konuları çözdüklerini, bakan inisiyatifi gerekenleri kendisine ilettiklerini ve mutlaka geri dönüş yapıldığını anlattı.

Yazıcı, "Makul süre içinde geri dönüş olmazsa beni arayın" dedi. Gümrük müşavirliğinin, statülü bir meslek olarak öngörüldüğünü ve şartlarının yasada açıklandığını belirten Yazıcı, kariyer meslek olması dolayısıyla oda şeklinde bir örgütsel yapıya kavuşturulması gerektiğini de söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title