Haberler

Bakan Yazıcı İftar Yemeğindeydi

Bakan Yazıcı, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada 11 yıl öncesi ile Ak Parti döneminde yaşananları mukayese etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada 11 yıl öncesi ile Ak Parti döneminde yaşananları mukayese etti. Geçmiş dönemde siyaset mühendisleri olduğunu öne süren Yazıcı, '"Bu siyaset mühendisleri, milletin iradesini bir yana koyarak, Türkiye'yi şekillendirmeye çalışırlar. Özellikle partimiz bunu kuruluş aşamasında çok keskin bir şekilde yaşadı. Türkiye siyaseti çok karmaşık bir süreçte Başbakanımızın önü bir konuşması nedeniyle kesilmeye çalışıldı. Muş'ta üniversitede 2 yıl önce temel atma sırasında Malazgirt Meydan savaşı aklıma geldi. Malazgirt, Anadolu'nun Türkleşmesi konusunda büyük bir paya sahip. O savaşı esas alarak yazılmış bir şiiri okudu diye 10 ay hüküm giydi. Ben o dönemde Başbakanımızın avukatlığını yüklenmiştim. Gazeteleler 'Bu artık muhtar bile olamaz' diye manşet atıyordu. Hiç birini dinlemedik. Bizim tarihimizde zaman zaman haksızlıklar olmuş ama tarihte süreklilik arz etmemiştir. Kim haklı ise onun hakkı teslim edilmiştir" dedi.

Ak Parti'nin kuruşulunun belgelerini Başbakana kendisinin verdiğini de bir fotoğrafla belgeleyen Bakan Yazcı, "Bu fotoğrafta alındı belgesini aldık. Bugünkü Genel Başkanımız Recep Tayip Erdoğan'a alındı belgesini veriyorum. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Bey de orda. Partinin resmen kurulduğu anın fotoğrafı bu. Özellikle Kayseri'ye getirdim. Kuruluşu gerçekleştirdik. 1 hafta sonra AK Parti aleyhine ihtar davası açtılar. Ankara'da her şeye karışan bir savcı vardı. O bana celp çıkarmış. Görüştüm ve ifade vermek üzere Genel Başkanımız ile birlikte Adliyeye gittik. Tayip Bey bir saati aşkın içeride kaldı. Savcı Başbakanlığın önünde yazar kasa atan bir adam vardı. Bu sahneyi herkes hatırlar. Başbakanlığın önüne yazar kasa atan vatandaşın ismi A. Çakmak. Bana mesaj atmış, 'Sayın bakanım, ben eşimle çocuğumla çok mutluyum. Ne olur ramazanda birgün de iftara bize de gel' diye. Ben bu vatandaşı iki yıl önce işe yerleştirdim. Bana ulaştı. Biz ulaşılamayan adam değiliz" diye konuştu.

Ak partinin rengini de desenini de halkın çizdiğini belirten Bakan Yazıcı, "Bu boya kök boya. Bütün faaliyetlerimizin merkezinde birey var. Güçlü birey, güçlü aile ve güçlü toplum. 10 yıl boyunca hep bu üç hususa önem verdik. Kimliksiz organizma olmaz. Biz muhafazakar demokrat kimliğimizle halkın gönlünde taht kurduk" dedi.

OE, DÖ (FOTOLU) - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title