Haberler

Bakan Veysel Eroğlu, Belçika'da Türklere Seslendi: "Kömür Çıkarmak İçin Buraya Gelen Türkler Şimdi...

Belçika'da bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Houthalen Belediyesini ve Limburg bölgesindeki Houthalen Diyanet Eğitim Merkezini ziyaret ederek, bir takım temaslarda bulundu.

Belçika'da bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Houthalen Belediyesini ve Limburg bölgesindeki Houthalen Diyanet Eğitim Merkezini ziyaret ederek, bir takım temaslarda bulundu. Gelecek yıllarda İmam Hatip Okulu olarak faaliyet verecek olan Houthalen Diyanet Eğitim Merkezinde vatandaşlara hitap eden Eroğlu, Türkiye sizleri unutmadı ve sizin için çalışmalarımız devam ediyor, oyunuz bizim için çok önemli, sizler için askerliği Bin Euro'ya düşürmek için çalışmalar devam ediyor dedi.

Houthalen Belediyesini ziyaret eden Bakan Eroğlu'nu Türk kökenli Belediye başkan yardımcıları Mustafa Aytar, Muhammet Oktay, Göksel Kanlı kapıda karşıladı ve belediyeyi gezdirdi. Belediyede yeni evlenen Türk vatandaşlarını gören bakan yanlarına giderek Özgür Güneş ve Melike Türk Sönmez'e mutluluklar diledi. Evliliklerinin 65. Yılını kutlayan Belçika'lı çiftlere de Maşallah diyerek tebrik etti.

ASKERLİK 6 BİN EURO'DAN BİN EURO'YA DÜŞECEK

Houthalen Diyanet Eğitim Merkezinde Vatandaşlara konuşan Bakan Veysel Eroğlu, Sizlerle gurur duyuyorum, 50 yıl önce bazı kardeşlerimiz Türkiye'den çıkıp Avrupa'ya akın etti. Onlar geldiklerinde barakalarda namaz kılıyorlardı, düşünceleri evlatlarımız ne olacak diyorlardı, çok şükür şimdi Avrupa'nın her yerine camiler, mescitler kurdular bunun için hepsini tebrik ediyorum. Şimdi Kültürümüzden dinimizden kopmamak için daha iyi çalışmamız lazım. İşçi olarak gelen, kömür çıkarmak için gelen Türkler şimdi siyasette, işte, işyerleri ile, belediyelerde her yerlerdedir. Dil ve din iki önemli faktördür. Dilini kaybeden milliyetini kaybeder, dinini kaybeden her şeyini kaybetmiş olur. Dolayısıyla Belçika'da böyle bir yer alınmış. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Sizin oylarınız bizim için çok önemli, onun için gidip oyunuzu kullanmanız lazım. Geçen sefer randevu sistemi vardı şimdi onu kaldırdık gidip oyunuzu kullanın. Sizin için dövizle askerlik 6 Bin Euro'dan Bin Euroya indireceğiz, meclisten geçti İnşallah onaylanacak. Pasaport harçları düşürüldü, Türkiye'ye araba götürenler 1 yıl degil 2 yıl kalabilecek, telefonlarınız 1 ay degil 2 ay kullanılacak dedi.

Houthalen Diyanet Eğitim Merkezi koordinatörü Ahmet Birinci, Bakan Veysel Eroğlu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere Houthalen Diyanet Eğitim Merkezinin İmam Hatip yapılması projesini verdi.

Bakan Veysel Eroğlu'na, Bursa Milletvekili Tülin Erkara, Büyükelçi Hakan Olcay, UETD Belçika Başkanı Basir Hamarat ve beraberindeki heyet eşlik etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Türkiye Belçika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title