Haberler

Bakan Unakıtan, Son İstiklal Gazisi Satar'ı Ziyaret Etti

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Seçim Bölgesi Eskişehir'de Yaşayan 109 Yaşındaki Son İstiklal Gazisi Yakup Satar'ı Evinde Ziyaret Etti.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, seçim bölgesi Eskişehir'de yaşayan 109 yaşındaki son İstiklal gazisi Yakup Satar'ı evinde ziyaret etti.

Bir dizi programa katılmak üzere partisinden 1. sıra milletvekili adayı olduğu Eskişehir'e gelen Bakan Unakıtan, Hacıseyit Mahallesi'nde kızları ile birlikte yaşayan asırlık gazi Satar'ı, eşi Ahsen Unakıtan ile birlikte ziyaret etti. Son İstiklal gazisi Yakup Satar ile bir süre sohbet eden Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, kendisinin Kırım tatarı, eşinin de Bulgaristan göçmeni olduğunu söyledi. Ziyarette Ahsen Unakıtan, gazi Satar'a, havlu, pijama ve iç çamaşırı hediye etti.

Evden çıkışta gazetecilere açıklama yapan Bakan Unakıtan, "Bunlar hepimize emanet. Gazi dedemiz, Eskişehir'in en büyük zenginliklerinden birisi. Kızları kendisine gayet güzel bakıyorlar. Bu beni memnun etti. Yaşı da oldukça ileri. Yaşının verdiği durum daha değişik. O bakımdan kendilerini hürmetle ziyaret ettik, saygılarımızı da sunduk" dedi.

Şanlı mücadelenin yaşayan son kahramanı olan Yakup Satar, 1898 yılında Kırım'da doğdu. Ailesiyle Eskişehir'e göç eden Satar, Osmanlı Devleti'nin 1. Dünya Savaşı'na katılmasıyla Basra Cephesi'nde savaştı. "Yaşayan son gazi" unvanına sahip olan Satar'ın 6 çocuğu, 50'ye yakın da torun ve torunun çocuğu bulunuyor.

(HÖ-OÖ-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title