Haberler

Bakan Unakıtan'ın Eskişehir Temasları

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Eskişehir'in, Uluslararası Hava Taşımacılığında İnternet Gibi Dünyayla Olan Bağlantısını Sağlayacağız" Dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Eskişehir'in, uluslararası hava taşımacılığında internet gibi dünyayla olan bağlantısını sağlayacağız" dedi.

Eskişehir'deki ziyaretlerini sürdüren Bakan Unakıtan, Odunpazarı semtindeki Atlıhan Çarşısı'nı gezdi. Çarşıdaki bir lületaşı imalathanesini ziyaret eden Kemal Unakıtan'a, lületaşı işlemeciliği hakkında bilgi verildi. Bir esnaf, Maliye Bakanı Unakıtan'a Kanuni Sultan Süleyman'ın figürünün bulunduğu bir pipo hediye etti. Unakıtan, lületaşı ustalarının yapacağı Bush ve Clinton figürlü pipoların kendilerine gönderilmesi ile lületaşı ile ilgiyi Eskişehir'e çekebileceklerini beliterek, "Bu önemli taşı, Avrupa

ülkelerine çok iyi tanıtmalıyız. Özellikle Avrupa ülkeleri, bu sanata ilgi gösteriyor. Ayrıca, İtalya heykel sanatını seviyor. Büyükelçilerimizle görüşerek, lületaşının hammadde olarak dışarıya satılması yönünde görüşmeler yapmalarını ve yabancı işletme sahiplerinin Eskişehir'e gelmelerinin sağlanmasını isteyeceğim" diye konuştu. Unakıtan, lületaşı işlemecilerine maddi destekle uluslararası fuarlara katılmalarının sağlanması sözünü de verdi.

Ardından Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü'ne giden Bakan Unakıtan, Rektör Fevzi Sürmeli'yi ziyaret etti. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a brifing veren Prof. Dr. Sürmeli, üniversitenin 1958 yılında kurulduğunu belirterek, "Teknoloji ve ileri teknoji dalında 27 araştırma merkezimiz var. Açıköğretim Fakültesi'nde 1 milyon 100 bin öğrenci ile Türkiye'nin her yerinde örgütümüz bulunmaktadır. Avrupa'nın 21 ülkesinde bin 400 öğrencimiz var. Avrupa'da her yıl 10 merkezde sınav yapılmaktadır" dedi.

AÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu'ndan mezun olan ve THY'de çalışan 140 pilot ile 400 yakın yer görevlisi ile 27 kule teknisyenin bulunduğunu açıklayan Rektör Sürmeli, "Anadolu Üniversitesi Sivil Havaalanı'nın pistinin uzatılması ve genişletilmesi ile büyük yolcu uçaklarının da havaalanına inmeleri mümkün hale getirilmelidir. Şuanda mevcut olan 2 bin 525 metre olan pistin uzunluğunun 3 bin metreye, genişliğinin de 30 metreden 45 metreye, asfalt kalınlığının da 15 santimetre daha kalınlaştırılması

gerekmektedir. Bizim pistin 10 santim dahi uzatılmasına ihtiyacımız yok. Tek çabamız ve gayemiz, Eskişehir'in uluslararası havacılık taşımacılığına açılmasıdır. Daha önce bu çalışmalar için 10 milyon YTL para harcadık. Pistin uzatılmasında kullanılacak cihazlar da hazır durumdadır. Tüm bunlara rağmen 2 yıldır pistin uzatılması ve genişlemesini bir türlü yerine getiremedik" diye konuştu.

Bakan Unakıtan ise, Vali Kadir Çalışıcı'yı bu konuda görevlendirdiğini ifade ederek, "Gerekli olan parayı İl Özel İdare'ye hemen göndereceğim. Belediye meclisinden imarla ilgili kararı aldırın ve pist çalışmalarına hemen başlayalım. Çünkü, Eskişehir'i biz dünyaya bağlayacağız. Bundan hem ilimiz, hem de Türkiye kazanacak" açıklamasını yaptı.

(HÖ-İHS-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title