Haberler

Bakan Unakıtan Eskişehir'de İftar Yemeğine Katıldı

Maliye Bakanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Kemal Unakıtan, Ülkede Yetişmiş Elemana Çok Fazla İhtiyaç Olduğunu Belirterek, "Türkiye'de İşsizlik Var, Ama Bir Taraftan da İşyerleri Kaliteli Eleman Arıyor. Onlar Bulunamıyor. Bulunsa Hemen İşe Alınacaklar" Dedi.

Maliye Bakanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Kemal Unakıtan, ülkede yetişmiş elemana çok fazla ihtiyaç olduğunu belirterek, "Türkiye'de işsizlik var, ama bir taraftan da işyerleri kaliteli eleman arıyor. Onlar bulunamıyor. Bulunsa hemen işe alınacaklar" dedi.

Partisinin Eskişehir'de düzenlediği iftar yemeğine eşi Ahsen Unakıtan ile birlikte katılan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, partililere hitaben yaptığı konuşmada, Eskişehir'in layık olduğu hizmetleri alacağını söyledi. Unakıtan, Eskişehir'e teknoloji alanında 'Silikon Vadisi' gibi güzel bir tesis kazandırmak istediklerini kaydederek, "Muttalip beldesine teknik lise kazandıracağız. Buna önem veriyoruz. Çünkü, oradan çıkan evlatlarımız hemen iş buluyor. Türkiye'nin yetişmiş elemana çok fazla ihtiyacı var.

Türkiye'de işsizlik var. Ama bir taraftan da işyerlerine yetişmiş kaliteli eleman aranıyor. Onlar bulunamıyor. Bulunsa hemen işe alınacaklar. Öyle bir lise açıyoruz" diye konuştu.

Eskişehir'de nüfusun yüzde 85'ine yakınının merkezde toplandığını hatırlatan Bakan Kemal Unakıtan, şunları söyledi:

"Aileler, özellikle Eskişehir'e kız evlatlarını okumak için gönderiyorlar. Ama nerede kalıyor bu evlatlar? İyi bir yerde mi, kötü bir yerde mi kalıyorlar diye anaların yüreği ağzında. Şimdi, onlara da bir kız öğrenci yurdu yaptırıyoruz. Bu yurdu ortakokul ve lisede okuyan kız öğrenciler için yaptırıyoruz. Onun kararları alındı, parası hazır. Proje çalışmaları yapılıyor, bitsin, yurt inşaatı tamamlanmış olacak. Böylece, eğitim ve öğretim yuvası olan Eskişehir daha güzel yurda ve liseye kavuşmuş olacak."

Bakan Unakıtan, daha sonra karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

(OÖ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title