Haberler

Bakan Unakıtan'dan Vergi Ödemelerine İlişkin Açıklama

Vergi Ödemelerindeki Adaletsizliğin Çözülmesi Gerektiğini Belirten Maliye Bakanı Unakıtan, "Bir Kişi Gelip Vergisini Veriyor. Diğeri İse Yan Gelip Yatıyor. Adaletsizlik Burada. Kayıt Dışını El Birliği ile Çözmeliyiz" Dedi.

Vergi ödemelerindeki adaletsizliğin çözülmesi gerektiğini belirten Maliye Bakanı Unakıtan, "Bir kişi gelip vergisini veriyor. Diğeri ise yan gelip yatıyor. Adaletsizlik burada. Kayıt dışını el birliği ile çözmeliyiz" dedi.

Şişli'deki Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı'nın açılışı, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın katıldığı bir törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine, Bakan Unakıtan'ın yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Bolat ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta yaptığı konuşmada maliye politikalarında klasik maliye anlayış ile bir yere varılamayacağını belirten Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Biz bu anlayışta değiliz. O yüzden de burayı açtık. Burada hitap ettiğimiz mükelleflerin sayısı 500. Bunlar da Kuramlar Vergisi'nin yüzde 28'ini ödemiş kesimdir" dedi.

Bütün kurallara uyan mükelleflerin yanı sıra uymayanların da olduğunu ifade eden Bakan Unakıtan, "Biz daha önce hep uymayanlarla uğraşıyorduk. Ben kurallara uymayan mükelleften paramı illa ki alırım. Benim için uyum sağlayan mükellefle sıkı ilişkiler kurmak daha önemli" diye konuştu.

Vergi ödemelerindeki adaletsizliklerin çözülmesi gerektiğini belirten Bakan Unakıtan, şöyle konuştu:

"Bir kişi gelip vergisini veriyor. Diğeri ise yan gelip yatıyor. Adaletsizlik burada. Kayıt dışını el birliği ile çözmeliyiz. Şimdi her şeyin başında bir de Gelir İdaresi Başkanlığı'nı kuracağız. 50 yıldan beri kurulmak isteniyor ancak kurulamıyor. Bunu biz kuracağız. Gelir idaresi ne kadar güçlü olursa Türkiye de o kadar güçlü olur".

2006'da ilk defa borçlarda nominal düşüşe geçildiğini ifade eden Bakan Unakıtan, Maliye Bakanlığı'nın son zamanlarda daha da şeffaf bir hale geldiğini söyledi. Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi (KDV) ve Gelir Vergisi'ni de düşürdüklerini ifade eden Bakan Unakıtan, "Türkiye'nin rekabet gücünü arttırmalıyız. Bunun için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Bakan Unakıtan, vergi iadesi ile ilgili bir soruya da "Siz fişlerinizi toplamaya devam edin, ancak onları bize vermeyeceksiniz. Asgari geçim indirimi adı altında vermeniz gereken fişlerin miktarı kadar maaşlarınıza eklenecek" diye yanıt verdi.

(FD-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title